Ricciardo net als Verstappen verrast met kwalificatie sprint Miami

Ricciardo net als Verstappen verrast met kwalificatie sprint Miami

door Michael Janiec

Daniel Ricciardo wil nog altijd niet denken aan stoppen in F1. Maar dan moet er wel gepresteerd worden. En dat deed de VCARB-coureur in Miami. De Australiër verraste behoorlijk met een P4-kwalificatie voor de sprint van zaterdag.

Ricciardo leek er al vanaf SQ1 bij te zitten toen hij zich ‘out-of-the-box’ tussen de snelsten nestelde vroeg in de sessie. Die lijn werd vervolgens doorgezet en SQ3 bereiken lukte dan ook overtuigend. Met als vooruitzicht nu: starten vanaf de tweede rij in een sprint race waar enkel de top-acht punten ontvangt.

Ricciardo aangenaam verrast door ijzersterke sprint kwalificatie

Toch ging het niet zo gemakkelijk in eerste instantie, erkent Ricciardo bij Viaplay: “Het voelt heel goed, natuurlijk. Het was gewoon een goede sessie, Q1 maakte ik een fout dus we kwamen onder druk. Toen kwam een goede ronde en konden we het vanaf daar opbouwen.”

Iedereen was zoekende op het hete en gladde asfalt - te midden van omstandigheden, die niets van die in de eerste vrije training weg hadden. Ricciardo temperde, net als Max Verstappen, zijn eigen verwachtingen daardoor, maar wist het toch te vinden toen het telde: “Max was verbaasd over P1 maar ik ook over P4. We dachten dat iedereen sneller zou gaan op de softs - het viel echter tegen.”

Ricciardo kende zelfs een paar momenten: “Maar P4 is geweldig. Ik kuste de muur een paar keer in die laatste ronden. We gaan er gewoon voor morgen, want ik heb een goed gevoel met deze auto.”

De sprint waarin de goedlachse achtvoudige GP-winnaar het mag bewijzen zal uitgezonden worden vanaf 18:00 uur Nederlandse tijd via de gebruikelijke streamingdiensten, het tijdschema van het gehele Miami GP-weekend vind je hier terug.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk