Ricciardo in ongeloof na beslissing stewards: ‘Dat heeft mijn race compleet verpest'

Ricciardo in ongeloof na beslissing stewards: ‘Dat heeft mijn race compleet verpest'

door Jarlo

AlphaTauri-coureur Daniel Ricciardo, heeft na afloop van de Grand Prix van Brazilië gereageerd op de beslissing van de stewards omtrent de herstart. De Australiër was tijdens de race woedend, en gooide daarmee met veel brutale woorden over de boordradio die niet uitzendbaar waren.

Het gaat allemaal over de Grand Prix van Brazilië afgelopen weekend. Ricciardo had over het algemeen een race om snel te vergeten. De Australiër was één van de ongelukkige die nadeel ondervond van de crash tussen Alexander Albon, Kevin Magnussen, en Nico Hülkenberg. Door contact tussen Albon en Hülkenberg, schoof de Williams over de baan, wat vervolgens de tweede Haas van Kevin Magnussen omverkegelde.

In de chaos, kwam de achterband van Albon los. Dit werd in eerste instantie opgevangen door Hülkenberg, voordat Ricciardo er mee te maken kreeg. Uiteindelijk raakte de band de achtervleugel van Australiër. Hij kon zijn weg vervolgen, wel had de AlphaTauri-coureur in één klap geen kans meer op punten.

AlphaTauri zag een gouden kans, maar toen... 

Ricciardo was zoals gezegd één van de ongelukkige, en daarmee gingen zijn kansen op punten in één klap in rook op. Dit is echter niet het enige wat Ricciardo tegen zich had, ook de beslissing van de stewards.

De rode vlag gaf AlphaTauri de perfecte gelegenheid om hun auto te repareren voor de volgende herstart. Volgens het FIA-reglement, moeten auto's waaraan gewerkt wordt tijdens een rode vlag, vanuit de pitstraat starten. Ricciardo zou daarom een ronde achter de rest van het veld terugkeren. Dit zorgde ervoor dat de Australiër ongelofelijk gefrustreerd raakte.

Ricciardo: ‘Daar moeten ze in de toekomst beter over nadenken’ 

Na afloop van de race in Brazilië, verscheen een uiteraard chagrijnige Ricciardo voor de camera. De Australiër, inmiddels afgekoeld van zijn enorme woede tijdens de race, deed zijn verhaal.

"Ik denk dat het ten eerste een fout in de regels blootlegde. Ik had niet het gevoel dat we ooit een raceronde hadden gereden, en dan begin je de race al met een ronde achterstand. Ik, onder andere, was daar het slachtoffer van. Wat nu als vijftien auto's schade hadden en moesten doen wat ik deed, gaan we dan een race starten met vijftien auto's op een ronde achterstand? Dat dacht ik niet. Dus ik denk dat ze daar in de toekomst beter over moeten nadenken. Dus dat was frustrerend." 

Daniel Ricciardo - AlphaTauri-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk