Ricciardo over zijn toekomst: 'Niet te vroeg een beslissing maken'

Ricciardo over zijn toekomst: 'Niet te vroeg een beslissing maken'

door Lysanne

Daniel Ricciardo heeft het aankomende seizoen geen vaste plek op de grid, maar hij kijkt wel uit naar de raceweekenden. Met zijn nieuwe titel binnen Red Bull Racing hoopt hij zijn plezier in de sport terug te vinden en het team verder te helpen.

'Dit was wat ik leuk vond'

De Australische Daniel Ricciardo heeft al een aardig verleden bij Red Bull Racing, de coureur was namelijk van 2014 tot 2018 onderdeel van het renstal en is nu terug gekeerd bij het team. Hier gaat hij als derde coureur vooral helpen met 'zwaarder' simulatie werk maar ook het uitvoeren van diverse testen.

Met zijn ervaring hoopt Ricciardo dat hij snel aan de RB19 gaat wennen, daarover vertelde hij het volgende tegen ESPN: "Ik verwacht dat ik me comfortabel voel in deze auto. Ik denk alleen dat die veranderd is. Ik verwacht niet dat het precies de auto is van 2018 waarin ik reed. Tegelijkertijd weet ik zeker dat er dingen zijn waarvan ik denk: 'Dit was wat ik leuk vond.'"

De toekomst van Ricciardo

Door dat Ricciardo niet een vaste plek op de grid heeft in 2023, kan hij rustig nadenken over zijn toekomst binnen de sport. Zo vertelde hij ook dat hij in 2024 weer een stoeltje wil bemachtigen, maar Daniel Ricciardo weet ook dat dit niet makkelijk gaat worden.

Voorlopig wilt de coureur zich in ieder geval nog niet te veel zorgen maken over wat de toekomst brengt en gaat zich voor nu focussen op zijn tijd terug bij het team van Red Bull. "Ik ga er de tijd voor nemen. Ik wil niet vroeg in het seizoen een beslissing nemen. Ik wil het gewoon laten gebeuren."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk