Ricciardo waakt voor valse hoop na ijzersterke P7 in Mexico

Ricciardo waakt voor valse hoop na ijzersterke P7 in Mexico

door Michael Janiec

Australische racesensatie Daniel Ricciardo heeft zijn verwachtingen gedeeld in aanloop naar de Grand Prix van Brazilië, die dit weekend plaatsvindt op het iconische circuit Interlagos in Sao Paulo. Ricciardo sprak daarbij zijn tevredenheid uit over zijn prestaties in Mexico en beschreef het als een 'geweldig weekend, van begin tot einde'.

Ricciardo tempert verwachtingen vooraf aan Braziliaanse GP

Nadenkend over de uitdagingen van het circuit van Interlagos, benadrukte Ricciardo de unieke kenmerken. Het circuit is bijzonder kort met weinig bochten, wat precisie en foutloos manoeuvreren vereist: "Je moet ervoor zorgen dat je ze allemaal netjes neemt, want als je een fout maakt, kun je de verloren tijd eigenlijk nergens meer goedmaken", verklaarde de AlphaTauri-coureur, die vorig weekend als zevende finishte.

Ondanks de uitdagingen, straalt Ricciardo vertrouwen uit over het komende Sprint-weekend van de GP van Brazilië. Hoewel, hij geeft ook toe dat niet zeker te zijn hoe goed de auto zou presteren op dit circuit: "Het is moeilijk om te weten hoe goed dit circuit bij onze auto past. Ik denk dat ik er nog niet genoeg races mee gereden heb om te weten welke circuits het beste bij ons passen," merkte Ricciardo op.

In zijn commentaar op de levendige sfeer in Brazilië vergeleek Ricciardo het met de elektrische ambiance in Mexico, waarbij hij wees op de gepassioneerde menigte: "Brazilië is altijd spannend en het publiek is er echt. Het lijkt veel op Mexico in de zin dat het voelt alsof er een stadionsfeer is met de luchthoorns en fakkels, bands die spelen en mensen die dansen op de tribunes."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk