Russell wijst oorzaak van zijn crash aan: 'Dat had ik niet verwacht'

Russell wijst oorzaak van zijn crash aan: 'Dat had ik niet verwacht'

door Jarlo

Mercedes-coureur George Russell heeft onlangs verklaart wat er mis ging tijdens de GP van Australië. De Brit verloor in de laatste ronde van race op Albert Park zijn auto. Dit resulteerde in een lelijke crash.

Het Fenijn zit in de staart. Dat waren ooit de woorden van Formule 1-commentator Olav Mol. Niks bleek minder waar afgelopen weekend.

De Grand Prix van Australië leek niet de boeken in te gaan als een race met veel actie en controversie. Dit veranderde allemaal in de laatste ronde.

George Russell was in de laatste rondjes de jacht aan het openen op Fernando Alonso. De strijd voor P6 eindigde echter in tranen, toen Russell de controle verloor over zijn bolide in de vuile lucht van de Aston Martin. Een flinke crash was het gevolg, waarbij het wrak zijwaarts kwam te liggen midden op de baan.

Russell: 'Ik zat plotseling in zijn versnellingsbak'

De aanleiding van de crash is voor Russell helder. Volgens de Brit reed Alonso te traag bij het naderen van bocht zeven, de plek waar het incident plaatsvond.

De Mercedes-coureur zegt dat hij dit niet zag aankomen, wat ertoe leidde dat hij crashte. Dit liet hij achteraf weten in gesprek met Viaplay.

"Van mijn kant zie ik het zo dat ik ervan afging en dat dat aan mij ligt, maar ik lag 100 meter voor de bocht een halve seconde achter Fernando en plotseling kwam hij extreem snel naar mij toe. Ik zat plotseling bijna op zijn versnellingsbak. Verder heb ik er weinig over te zeggen. Ik ben gewoon teleurgesteld om de race zo te eindigen. Het is duidelijk dat hij 100 meter voor de bocht remde om vervolgens weer op het gas te gaan om de bocht normaal te nemen. We hebben daar de data al van gezien."

George Russell - Mercedes-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk