Sergio Perez stoft titeldroom af voor 2024: ‘Ben toch tweede geworden’

Sergio Perez stoft titeldroom af voor 2024: ‘Ben toch tweede geworden’

door Michael Janiec

Sergio Perez wil in 2024 weer een gooi doen voor de wereldtitel. En hoe vergezocht die ambitie enerzijds klinkt, geef de tweede man van Red Bull Racing ongelijk? Zoals de Mexicaan zelf stelt - tweede worden kan inmiddels afgevinkt - en dan blijft er maar één groter doel over, toch?

Sergio Perez heeft het F1-seizoen van 2023 inmiddels afgesloten als tweede. De Mexicaanse Red Bull-coureur sloot de Grand Prix van Las Vegas af met een P3. Zijn voornaamste uitdager, Lewis Hamilton, bleef steken op de zevende stek, waardoor Perez niet meer in te halen is met 41 punten voorsprong vooraf aan de afsluiter.

De P2 is de hoogste notering van Checo in een F1-seizoen en de allereerste 1-2 van Red Bull Racing in het kampioenschap.

Perez wil ook in 2024 op wereldtitel jagen met Red Bull Racing

Gevraagd naar de aspiraties voor 2024 in Abu Dhabi, verklaarde Perez dat consistentie het sleutelwoord is volgend seizoen: "Dat (wereldkampioenschap) is mijn belangrijkste doel, want ik ben al tweede geworden. Mijn belangrijkste doel is om het beter te doen en ik ben me bewust van de uitdaging. We moeten deze winter echt gebruiken om het seizoen goed te beginnen en dat niveau van consistentie het hele seizoen vast te houden."

"Ik ben me ook bewust van de gaten die we hadden, de downs die we hadden en ik denk dat we daarvan hebben geleerd. Dus ik denk dat dat heel goed en heel belangrijk is. Dat is de beste manier om vooruit te kijken. Dit jaar heeft ons sterker gemaakt als groep aan mijn kant van de garage, als team. Dus het is goed geweest."

Sergio Perez

Voor het tijdsoverzicht inclusief voorbeschouwing van de Grand Prix van Abu Dhabi ben je trouwens aan het goede adres in dit vooruitblik op de laatste Grand Prix.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk