Stakingen leggen productie lam Formule 1-film met Brad Pitt in hoofdrol

Stakingen leggen productie lam Formule 1-film met Brad Pitt in hoofdrol

door Michael Janiec

Een tegenslag voor de langverwachte Formule 1-film met de bekende acteur Brad Pitt in de hoofdrol. De productie is stilgelegd vanwege de aanhoudende stakingen van de acteurs- en schrijversvakbonden in de Verenigde Staten.

F1-film met Brad Pitt vertraagt door stakingen in Hollywood 

De Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) is voor het eerst sinds 1980 aan het staken, vanwege geschillen over salaris en het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) in producties.

De staking heeft al aanzienlijke gevolgen gehad, met tal van grote projecten die vertragingen oplopen. Volgens een bron bij NBC News die dicht bij de productie staat: "Alle opnames zijn voorlopig stilgelegd. Brad Pitt had het erg naar zijn zin, maar hij is zeker een erg loyaal lid van de bond."

De releasedatum van de F1-film is nog niet bekend, maar het is waarschijnlijk dat het filmen en aanverwante activiteiten verder worden uitgesteld totdat er een oplossing is gevonden voor de stakingsactie.

Acteurs in Hollywood tonen solidariteit 

De staking van de acteurs zal naar verwachting nog meer invloed hebben op de voltooiing van verschillende Hollywoodfilms, waaronder de aankomende Formule 1-film van regisseur Joseph Kosinski, waarin Pitt de hoofdrol vertolkt. Omdat Pitt lid is van de vakbond SAG-AFTRA is de productie van de film stil komen te liggen.

Tijdens de Britse première van Christopher Nolan's film 'Oppenheimer' liepen verschillende acteurs weg en werden mediaverplichtingen geannuleerd, nadat de directie van SAG-AFTRA voor de staking had gestemd.

Opnames F1-film inmiddels begonnen, maar situatie onzeker

De Formule 1-film (zonder titel) filmde onlangs scènes tijdens het Britse Grand Prix-weekend op Silverstone. Er werd een fictieve elfde garage opgezet voor het fictieve team, genaamd 'APX GP' en er werden scènes opgenomen op het circuit tijdens de pauzes tussen de officiële sessies. Pitt en zijn tegenspeelster Damson Idris werden het hele weekend gezien terwijl ze scènes filmden, met name op de grid voorafgaand aan de race zelf.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk