Start tweede Vrije Training GP Las Vegas uitgesteld

Start tweede Vrije Training GP Las Vegas uitgesteld

door Jarlo

De laatste update:

De tweede vrije training is wederom uitgesteld. We zouden oorspronkelijk van start gaan om 02:00 lokale tijd (11:00 uur Nederlandse tijd). Dit tijdstip is uitgesteld met een half uur, waardoor we nu 02:30 lokale tijd (11:30 Nederlandse tijd) zullen beginnen. Dit heeft de FIA zojuist bekend gemaakt.

Slecht nieuws vanuit Las Vegas. De start van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Las Vegas is uitgesteld, nadat Ferrari-coureur Carlos Sainz eerder vandaag tijdens de eerste vrije training over een losgekomen putdeksel reed, en daarmee zijn auto zwaar beschadigde. Het circuit is daarmee officieel onveilig verklaard.

Uitgestelde start van tweede vrije training

Het race-weekend in Las Vegas is op dramatische wijze begonnen. Na amper acht minuten, was het Carlos Sainz die over een losgekomen putdeksel reed. De Ferrari-auto kwam daardoor deels van de grond, en raakte daardoor zwaar beschadigd. Onder andere het Molotov, de batterij, en de motor zijn niet meer bruikbaar. De eerste vrije training werd als gevolg stilgelegd, en even later definitief gestaakt. Het hele circuit wordt momenteel gecontroleerd op potentiële andere putdeksels die een gevaar kunnen stichten voor de tweede vrije training. Dit zijn er naar verluidt meer dan 100! Het Las Vegas Street Circuit is daardoor nog steeds niet veilig verklaard, en daarmee hebben we dus voorlopig nog geen starttijd voor de tweede vrije training.

Potentiële alternatieve oplossing

Afhankelijk van hoe lang het duurt voordat het circuit weer veilig verklaard is, kan er gekozen worden voor een volledig programma in de lokale nacht van Las Vegas. Het eerste en de meest voor de hand liggende optie is een starttijd van 02:00 lokale tijd (11 uur 's ochtends in Nederland). Deze sessie zal dan geen 60 minuten, maar 90 minuten duren.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk