Steiner komt terug op dominante Verstappen: 'Alsof het te makkelijk gaat'

Steiner komt terug op dominante Verstappen: 'Alsof het te makkelijk gaat'

door Jarlo

Voormalig Haas-teambaas Gunther Steiner heeft onlangs gereageerd op de huidige dominantie van Max Verstappen in de Formule 1. De Italiaan is blij voor Nederland, maar erkent dat een ander scenario beter zou zijn voor het belang van de sport. Verder vergelijkt de voormalig teambaas Verstappen met teamgenoot Sergio Perez

Na twee dominante seizoenen in 2022 en 2023 lijkt er ook in 2024 geen maat te staan op Max Verstappen.

De Nederlander veroverde de eerste twee pole positions en reed vervolgens dominant naar de eerste twee overwinningen van het jaar. Tijdens de GP van Bahrein won hij met ongeveer tweeëntwintig seconden voorsprong en tijdens de GP van Saoedi-Arabië was de marge uiteindelijk ongeveer veertien seconden. Met twee relatief overtuigende, tweede plaatsen van teamgenoot Sergio Perez kunnen wij alvast concluderen dat Red Bull Racing wederom een ijzersterke auto heeft gebouwd.

Steiner: 'Dat zou `Max aangenaam vinden'

Steiner heeft eerder in gesprek met Sport.De al kort gereageerd op de dominantie van Verstappen.

Echter, in gesprek met de Nederlandse televisie ging de Italiaan er logischerwijs een stuk uitgebreider op in. Dit deed Steiner in een interview met journalist Jack Plooij, dit voor de meest recente uitzending van het Ziggo Sport Race Cafe.

"Nederland is er in ieder geval blij mee. Voor de Formule 1 in het algemeen zou het beter zijn (als er meer spanning zou zijn). Ik denk dat Max het ook wel aangenaam zou vinden als iemand hem eens zou kunnen uitdagen. Het lijkt wel alsof het te makkelijk is voor hem. Ik heb ook niet het gevoel dat Ferrari dichterbij komt."

Gunther Steiner - Voormalig Haas-teambaas

Steiner ziet groot verschil tussen Verstappen en Perez

Tot slot vergelijkt Steiner de twee Red Bull Racing-coureurs.

Steiner ziet hoe Verstappen duidelijk 'op zichzelf staat' terwijl Perez zijn handen vol heeft aan de Ferrari's: "Je kan duidelijk het verschil zien tussen Max en Checo. Ik bedoel, Checo wordt uitgedaagd door de Ferrari's, maar hij kan Max niet uitdagen. Max staat gewoon op zichzelf."

De voormalig Haas-topman hoopt ook dat Verstappen binnenkort wat meer uitdaging krijgt, zodat er weer wat meer spanning komt: "Ferrari maakte een goeie stap ten opzichte van vorig jaar. Hopelijk kunnen ze dat voor volgend jaar weer doen om Max dan van de hoogste treden van het podium te stoten," aldus Steiner.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk