Tussenstand in beide kampioenschappen na F1 Grand Prix van Canada

Tussenstand in beide kampioenschappen na F1 Grand Prix van Canada

door Michael Janiec

De zwaarbevochten punten in Canada zijn inmiddels verdeeld. Tijd om te kijken wat de tussenstand is in de rijders- en constructeurstitel strijd die gaande is. Enkele coureurs en teams deden namelijk erg goede zaken in Montreal.

Tussenstand rijderskampioenschap na F1 Grand Prix Canada

De zogenaamde olifant in de kamer - de consistentie-koning Max Verstappen loopt logischerwijs uit na zijn klinkende zege op Circuit Gilles Villeneuve. Een pijnlijk gegeven voor teamgenoot Sergio Perez die niet verder kwam dan P6. De Mexicaan moet inmiddels achterom kijken, want Fernando Alonso is dankzij de tweede plek binnen negen punten genaderd.

Een P2 in de eindstand is eveneens niet ondenkbaar voor Lewis Hamilton. Ook hij bleek de beste performer van zijn team dit weekend. De nulscore van teamgenoot George Russell betekent dat de laatstgenoemde 37 punten achterstand heeft op de zevenvoudig wereldkampioen.

Waarom het volledige overzicht ontbreekt in de tweet is voor ons een raadsel, maar wie gemoeid is met de mindere goden (een eervolle vermelding voor Alex Albon uiteraard!) kan het volledige overzicht raadplegen.

Tussenstand constructeurskampioenschap na F1 Grand Prix Canada

Hoewel Red Bull Racing, grotendeels door de machtige auto in de handen van Max Verstappen nog steeds onbedreigd leidt - en dat zal blijven zolang er zoveel gewonnen wordt - is de rivaliteit daarachter nog verre van uitgevochten. Vooral het gevecht om de tweede plek in het kampioenschap belooft nog vuurwerk later in het seizoen.

De vraag is wie daar écht voor zal gaan, wetende dat een P2 in constructeurs in 2024 minder CFD- en windtunnel uren betekent.

In de achterhoede kan het nog alle kanten op. Vijf teams bevinden zich immers binnen vijftien punten van elkaar. Een paar sterke resultaten kunnen het tij keren en een aanzienlijke injectie voor het budget van volgend jaar betekenen!

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk