Uitslag VT2 F1 Grand Prix Spanje 2023: Verstappen ziet marge slinken, Alonso vindt snelheid

Uitslag VT2 F1 Grand Prix Spanje 2023: Verstappen ziet marge slinken, Alonso vindt snelheid

door Michael Janiec

Max Verstappen van Red Bull Racing zette zijn indrukwekkende vorm voort tijdens de tweede training op het Circuit de Barcelona-Catalunya op vrijdag. Verstappen voerde de tijdlijsten aan, maar hij kreeg sterke concurrentie van Fernando Alonso, een favoriet onder het thuispubliek, die Aston Martin vertegenwoordigde.

Uitslag VT2 F1 Grand Prix Spanje 2023:  Alonso kruipt dichterbij Verstappen

De training van een uur vond plaats onder warme en droge omstandigheden, waardoor de teams waardevolle gegevens konden verzamelen over Pirelli's prototypebanden en de harde, medium en zachte rubbersoorten. Verstappen verbeterde zijn prestaties gestaag en zette een nieuwe snelste rondetijd neer van 1 minuut 13,907 seconden op de herziene lay-out, die voor het laatst werd gebruikt in 2006.

In de eerdere vrije training genoot Verstappen van een comfortabele voorsprong op zijn rivalen, een voorsprong van driekwart seconde. Zijn voorsprong in VT2 was echter aanzienlijk kleiner, met Alonso op slechts 0,170 seconde erachter.

Nyck de Vries moest het dit keer stellen met de zestiende plek, maar blijft daarmee wel nipt zijn teamgenoot Yuki Tsunoda voor.

De Grote Prijs van Spanje keert zaterdag terug met vanaf 12:30u VT3 en om 16:00u (eveneens Nederlandse tijd) de kwalificatie op Circuit de Catalunya.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk