Max Verstappen onthult wie zijn beste maatje is in F1

Max Verstappen onthult wie zijn beste maatje is in F1

door Michael Janiec

Vele fans zullen al weten met wie Max Verstappen het beste door een deur kan van de huidige F1-grid. De tweevoudig wereldkampioen van Red Bull Racing oogst zowat van iedereen respect. Maar als het aankomt op een diepere vriendschap, dan wijst Verstappen naar McLaren-coureur Lando Norris - zijn ‘beste maatje’ in F1.

Max Verstappen vertelt over zijn 'beste maatje' Lando Norris

Zodra het even rustig is in Formule 1, zie je het duo geregeld tegen (of met) elkaar simracen. En als het zakelijke karakter van hun werk minder prominent is, dan is het geheid tijd voor grappen en grollen. Evenals elkaar op een liefdevolle manier voor lul zetten. Zoals toen Lando Max plaagde met een nummer dat over de Nederlandse F1-coureur gemaakt was. Volume helemaal open, meezingen, en Max klieren terwijl hij zich probeert te concentreren.

Ondanks dat de een zich in een positie bevindt om zijn derde wereldtitel op een rij te pakken en de ander nog op zijn allereerste overwinning wacht is de relatie sterk. Het wederzijdse respect is dan ook groot, zoals Max over Lando spreekt.

"Ik kan het heel goed vinden met Lando omdat hij gewoon zichzelf en normaal is. Hij is mijn beste vriend op de grid", vertelde Verstappen aan Daily Mail.

"Hij houdt van wat hij doet. Ik kon van jaren geleden in het karten duidelijk zien dat hij heel snel was - al hebben we nooit tegen elkaar geracet. Alles kwam gewoon heel natuurlijk op hem af als coureur. Goede prestaties waren niet zomaar eenmalig of toeval; hij was altijd vooraan te vinden. Het was dus duidelijk dat hij er altijd zou staan. Sommige mensen zijn snel, maar weten niet waarom of hoe ze het moeten verklaren."

Verstappen over Norris

"Lando weet wat hij doet, en dat is goed voor McLaren", onderstreepte Verstappen.

Toch moest Lando, net als Verstappen een opvallend jonge debutant, wennen aan de koningsklasse. "Toen hij voor het eerst bij de Formule 1 kwam, was hij een beetje overdonderd", vertelt de Nederlander over de destijds 19-jarige Brit.

"Lando kan een beetje verlegen zijn, maar hij is een superaardige jongen en je kunt zien hoe hij vanaf het eerste jaar tot nu is gegroeid als persoon. En dat helpt zijn prestaties, omdat hij meer vertrouwen in zichzelf heeft", aldus Max Verstappen over zijn beste maatje in F1.

Toch zou het niet helemaal lekker gaan bij McLaren waar Norris een meerjarig contract heeft. Zijn frustraties na de wintertest werden onderstreept door een zorgwekkende uitslag bij de seizoensopener in Bahrein. Terwijl zijn nieuwe teamgenoot Oscar Piastri niet eens finishte, eindigde Norris roemloos zeventiende. En dat achter de drie uitvallers en als enige met twee ronden achterstand op racewinnaar Verstappen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk