Verstappen bevestigt Le Mans-aspiraties, maar heeft één voorwaarde

Verstappen bevestigt Le Mans-aspiraties, maar heeft één voorwaarde

door Michael Janiec

Regerend F1-wereldkampioen, Max Verstappen, heeft opnieuw bevestigd dat hij wil deelnemen aan de iconische 24-uursrace van Le Mans. Hij heeft echter een duidelijke voorwaarde voor zijn deelname: het World Endurance Championship (WEC) moet de controversiële Balance of Performance (BoP)-regels aanpakken.

Verstappen heeft zijn zorgen geuit over het BoP-systeem, dat bedoeld is om het speelveld tussen verschillende autofabrikanten gelijk te maken door vermogens- en gewichtslimieten door te voeren.

De Red Bull-coureur is van mening dat de huidige implementatie van ‘BoP’ inconsistent en onvoorspelbaar is. Ook benadrukte Verstappen een ander potentieel nadeel waarmee hij te maken kan krijgen: het ontbreken van gewichtslimieten voor coureurs.

Verstappen stelt voor om een minimum- of gemiddeld gewicht voor coureurs in te voeren, omdat hij van mening is dat lichtere coureurs momenteel een aanzienlijk voordeel hebben in rondetijden.

Ondanks deze zorgen blijft Verstappen enthousiast over de legendarische langeafstandsrace en beschrijft het als een ‘ongelooflijk evenement’.

Hij hoopt in de toekomst mee te kunnen doen, zodra de problemen die hij heeft aangekaart zijn opgelost.

Meerdere F1-coureurs willen aan Le Mans deelnemen

Andere F1-coureurs hebben ook interesse getoond in Le Mans, waaronder Charles Leclerc, wiens jongere broer Arthur deelneemt aan de endurancerace.

Leclerc deelt Verstappens mening over de uitdagingen die het veeleisende F1-schema met zich meebrengt, maar hoopt op een dag mee te kunnen doen aan Le Mans, mogelijk samen met zijn broer.

Esteban Ocon, die rijdt voor Alpine, het enige F1-team dat ook deelneemt aan Le Mans, heeft aangegeven dat hij in de toekomst graag aan de race wil deelnemen, maar niet zolang hij nog actief is in de Formule 1.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk