Max Verstappen die tweede team helpt? ‘Zonde om geen gebruik van te maken’

Max Verstappen die tweede team helpt? ‘Zonde om geen gebruik van te maken’

door Michael Janiec

Mark Hughes heeft een bijzonder voorstel gedaan over hoe Red Bull Racing regerende wereldkampioen Max Verstappen kan inzetten om de prestaties van de VCARB 01 van Visa Cash App RB te verbeteren.

De gerenommeerde Formule 1-journalist is van mening dat Red Bull een behoorlijke troef heeft met de Nederlander als referentiepunt voor de simulator en de afstellingen.

Red Bull zou met de drievoudig wereldkampioen over het best mogelijke beschikken als het aankomt op het opzoeken van de limiet van een auto. Een kwaliteit die essentieel is bij het doorontwikkelen en te bepalen wat wel werkt.

Hughes suggereert dat er geen reglementen bestaan, die voorkomen dat de Nederlander af en toe in de simulator klimt van Visa Cash App RP om de potentie van de nieuwe VCARB 01-bolide beter te begrijpen.

'Max Verstappen als referentiepunt voor VCARB 01'

Red Bull kan zo namelijk ontdekken hoeveel van de aanwezige potentie daadwerkelijk benut wordt door Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda. Wat op zijn beurt de vraag zou beantwoorden wie Sergio Perez in de nabije toekomst vervangt als de teamgenoot van Verstappen.

“Het is niet erg duidelijk waar de coureurs zich bevinden ten opzichte van de koplopers. Was de AlphaTauri aan het eind van het seizoen een snelle auto waarmee beide coureurs een paar tienden onder het tempo reden? Of een middelmatige auto die door beide coureurs tot het uiterste werd gedreven? Of een middelmatige auto met middelmatige coureurs?”, vertelt Hughes in zijn column namens The Race.

Het team zou er gebaat bij zijn om die vraag zo snel mogelijk te beantwoorden, gaat de Brit verder. Het gebrek aan prestaties van de Mexicaan blijft namelijk een onzekerheid bij het ingaan van 2024. Indien concurrenten het gat verder wisten dichten, dan staat de constructeurstitel in theorie op het spel daarmee.

“Als het bedrijf besluit om hem (Perez) in de toekomst te vervangen, zal het zeker willen weten of het van binnenuit moet promoveren of van buitenaf moet werven. Nou, er is één heel eenvoudige en zeker heel definitieve manier om daar achter te komen. Red Bull heeft 's werelds beste coureur onder contract en de twee teams delen een simulator. Wat houdt hen tegen om Max Verstappen de auto te laten besturen in de simulator?”

Mark Hughes suggereert wat Red Bull moet doen in 2024

Als Ricciardo en/of Tsunoda de Nederlander bij kunnen houden in de simulator, dan weet Red Bull of één van hun twee promoveren naar het hoofdteam gerechtvaardigd is. Hughes onderstreept dat geen enkel ander team over die luxe beschikt. Er geen gebruik van maken zou zonde zijn, aldus de Britse journalist.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk