Verstappen en Norris geven mening over botsing

Verstappen en Norris geven mening over botsing

door Lysanne

Max Verstappen en Lando Norris hebben na de race hun mening duidelijk gemaakt over het ongeluk tussen de twee coureurs. Ze vochten om de leiding van de Oostenrijkse Grand Prix, waarna de twee elkaar raakte. Norris gaf aan dat het aan Verstappen is om het initiatief te nemen om het incident te bespreken.

Botsing in Oostenrijk

Afgelopen zondag had Max Verstappen geen geluk met zijn tweede pitstop van de dag. De Nederlander kwam in ronde 52 binnen voor zijn laatste bandenwissel van de dag. Echter, nadat een wielmoer vast zat duurde dit veel langer en kreeg Verstappen de McLaren-coureur in zijn nek. Lando Norris wist binnen twee seconden te blijven van Verstappen. De Brit deed diverse pogingen om Verstappen in te halen, totdat het misging in ronde 64. De twee coureurs maakte contact en moesten beide terugkeren naar de pits voor lekke banden.

Norris bleek meer schade dan gedacht te hebben en kon daarna niet verder rijden. Verstappen aan de andere hand, voegde zich weer bij de race. Hij kreeg wel een tien seconden straf achteraf voor het veroorzaken van het incident. Hij had tijdens de race nog een grote voorsprong weten te rijden, zodat hij niet de zesde plaats achter Nico Hülkenberg zou eindigen.

Norris teleurgesteld over botsing

Norris vertelde in een interview dat hij veel tempo had getoond voor hij in contact kwam met Verstappen. Hij was er erg teleurgesteld over: “Ik dacht dat het tot dan toe een goede race was”, vertelde de Brit. “Ze hebben hun pitstop verknoeid, wat zeldzaam is, maar duidelijk een beetje druk van hun kant en ze begonnen een beetje uit te glijden. Maar ik had het gevoel dat ik een goede race reed. Ik hield mezelf de hele tijd in de strijd.”

“Het was gemakkelijk om fouten te maken, maar moeilijk om te rijden vanwege de winderige omstandigheden en dat soort dingen. Ik voel me gewoon in de steek gelaten. Veel schade aan de auto, de auto is nu helemaal kapot dus... Ja, jammer. Ik weet het niet.”

Lando Norris

Hoewel Lando Norris en Verstappen een prima vriendschap buiten de baan hebben, vind Norris dat het aan Verstappen is om het initiatief te nemen om dit race-incident te bespreken. “Het is niet aan mij om te zeggen, het is aan hem om iets te zeggen. Ik heb niets verkeerd gedaan - hij was degene die ongelijk had, dus hij is degene die iets zou moeten zeggen, niet ik”, aldus Norris.

Verstappen wil botsing opnieuw zien

Verstappen vertelde bij het geven van zijn mening dat hij de botsing moet herzien. “Natuurlijk zal ik erop terugkijken, want op dit moment is het gemakkelijk om dingen te zeggen”, vertelde Max Verstappen.

“Ik denk dat het gewoon beter is om terug te kijken naar de beelden van wat er precies misging, want het was een beetje, zou ik zeggen, een ongemakkelijke hoek die we aanraakten, iets dat erg raar was. Ook voor ons beiden dat we er een lekke band mee hadden, was het echt slecht.”

Max Verstappen

Vanuit de hoek van Verstappen is het ongeluk tussen de twee iets wat nog wel besproken gaat worden, alleen geeft hij toe dat het niet op dit moment zal gebeuren. “Natuurlijk zullen we erover praten” voegde hij toe. “Op dit moment denk ik dat het niet het juiste punt is, het is beter om de dingen gewoon af te laten afkoelen denk ik ideaal. Maar daarnaast erger ik me ook meer aan hoe de prestaties van de race waren, de fouten die we maakten die we normaal gesproken niet maken”.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk