Verstappen prijst Honda na ijzersterke zege bij Japanse GP: 'Kon niet beter'

Verstappen prijst Honda na ijzersterke zege bij Japanse GP: 'Kon niet beter'

door Michael Janiec

Max Verstappen heeft bij de Japanse GP zijn 57e overwinning gepakt. Red Bull Racing scoorde overigens ook uitstekend op Suzuka, Sergio Perez finishte als tweede. Lees hier de reactie van de racewinnaar.

Verstappen bleef eigenlijk onbedreigd gedurende de gehele race. Tweemaal gaf hij de leiding uit handen om naar nieuw rubber te wisselen en in beide gevallen werd het ontstane gat in enkele ronden alweer dichtgereden. In het slotdeel kwam het vooral aan op managen vanaf kop, iets wat wederom uitstekend lukte.

"Het was heel mooi. De sleutel was om de leiding te behouden, daarna werd de auto alsmaar beter. Alles ging uitstekend; pitstops, strategie... Het kon gewoon niet beter!", begint de Nederlander zijn reactie op de race.

Verstappen is daarbij niet te beroerd om de lokale motorleverancier een hart onder de riem te steken: "Het was even een tegenslag de vorige race maar geweldig om terug te zijn en fantastisch om dat voor Honda te doen."

De Formule 1 keert eindelijk terug in China - de volgende F1-race op de kalender - dit is wat Verstappen er tenslotte over te zeggen heeft: "Het zal hectisch worden net als hier... we zijn daar in China al een tijd niet geweest, dus het zal tricky worden met maar één uur training."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk