Verstappen reageert op voorstel: 'Riep Hamilton niet toen Mercedes zoveel won'

Verstappen reageert op voorstel: 'Riep Hamilton niet toen Mercedes zoveel won'

door Matthijs Bos

Max Verstappen heeft verder gereageerd op een merkwaardige suggestie van Lewis Hamilton. Red Bull heeft namelijk een behoorlijk ontwikkelingsvoordeel, Hamilton kwam daarom met het voorstel dat de FIA pas later in het seizoen toestaat dat F1-teams beginnen met de ontwikkeling van de auto voor het volgende seizoen. Daardoor zou het dominante Red Bull mogelijk afgeremd kunnen worden.

Verstappen reageert op voorstel Hamilton

Red Bull en Max Verstappen genieten momenteel van een ongelofelijke voorsprong. Tot irritatie van Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Sir Lewis is daarom met een voorstel gekomen. Hamilton stelde voor om F1-teams minder ontwikkelingstijd te geven voor het volgende seizoen, zo zouden teams geen ongelofelijke kunnen aanhouden. Volgens Hamilton zou Red Bull nu zo'n grote voorsprong hebben dat het zich al focust op de auto van 2024.

Verstappen reageerde op Hamiltons voorstel afgelopen donderdag en zei er nog het volgende over:

"Hamilton heeft dat nooit gezegd toen hij aan het winnen was, dan moeten we dat nu ook niet doen. Dit is gewoon hoe Formule 1 werkt. Met een competitieve auto is alles geweldig en dan kun je al vooruitkijken naar volgend jaar. Voor de mensen achter de koploper is het normaal om dit soort dingen te zeggen. Je moet niet vergeten dat toen [Mercedes] aan het winnen was, anderen ook dit soort dingen zeiden."

Max Verstappen

Of het voorstel van Hamilton aanvaardt wordt, lijkt onwaarschijnlijk. Momenteel lijkt het meer een excuus om weer een keer te winnen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk