Top-vijf meest dominante zeges van Max Verstappen in 2023

door Jarlo

Het Formule 1-seizoen van 2023 zit erop, en we nemen een trip down memory lane: wat waren de meest dominante overwinningen van Max Verstappen in het Formule 1-seizoen van 2023, anders gezegd: waarbij de Red Bull Racing-coureur met de grootste voorsprong als eerste de finishlijn bereikte?

Nummer 5: Japanse GP: +19.387 seconden

Op nummer vijf komt de Grand Prix van Japan. Max Verstappen won de zojuist genoemde race met een winst marge van 19.397 seconden. De Nederlander was heer en meester op het Suzuka International Racing Course, en won daarbij zijn veertiende race van het seizoen. Lando Norris en Oscar Piastri maakten er een dubbel podium van voor McLaren.

Nummer 4: Belgische GP: +22.305 seconden

Op nummer vier komt de Grand Prix van België. Max Verstappen won ook deze grand prix, ditmaal met een voorsprong van 22.305 seconden. De Nederlander moest na een gridstraf vanaf de zesde plek starten, maar reed ijzersterk en pakte alsnog zijn negende overwinning op rij in de Ardennen. Voor het tweede jaar op rij in Spa pakte Red Bull Racing een 1-2 finish, met Perez op P2, en Leclerc die het podium compleet maakt.

Nummer 3: Spaanse GP: +24.090 seconden

Op nummer drie komt de Grand Prix van Spanje. Max Verstappen won de race op het circuit de Barcelona Catalunya, met een marge van 24.090 seconden. De Nederlander reed zonder bedreiging naar zijn vijfde overwinning van het seizoen. De Mercedes bleek een hele goeie racepace te hebben, wat betekende dat Lewis Hamilton en George Russell het podium compleet maakte met een 2-3 finish.

Nummer 2: Monaco GP: +27.921 seconden

Op nummer twee komt de Grand Prix van Monaco. Je raadt het al, Max Verstappen won ook deze Grand Prix. Voor het tweede jaar op rij bevatte de GP van Monaco een element wat races in het verleden een stuk spannender maakte, regen. Dat bleek wederom het geval te zijn. De race begon met droge omstandigheden, met Max Verstappen op pole position. De Nederlander liep eenvoudig weg van de rest van het veld, er leek niks aan de hand.

Toen brak de hemel open in rondje 55, dit bleek het begin van de chaos. Meerdere coureurs verslikte zich op hun slicks. Er gebeurde van alles. Zo gingen onder andere: Carlos Sainz, George Russell, Lance Stroll en Sergio Perez flink de fout in. Gelukkig hield Max hem keurig op de baan, en wist daarmee met een comfortabele voorsprong de Grand Prix van Monaco op zijn naam te schrijven.

Nummer 1: Hongaarse GP: +33.731 seconden

De overduidelijke nummer 1, de meest dominante overwinning van het hele seizoen, komt op naam van... Max Verstappen! Met een astronomische marge van 33.731 seconden, kunnen we met zekerheid zeggen dat de Grand Prix van Hongarije officieel de meest dominante overwinning van het seizoen is.

De Nederlander startte de race vanaf P2, ging in de openingsronde polesitter Lewis Hamilton voorbij, en kwam later nooit meer in de problemen. Het gevolg was een onbedreigde twee zege op rij in Hongarije voor Verstappen. Het podium werd gecompleteerd door nummer 2 Lando Norris en nummer 3 Sergio Perez.