Kravitz: ontwerp vloer Mercedes en Ferrari ‘prehistorisch’ vergeleken met Red Bull

Kravitz: ontwerp vloer Mercedes en Ferrari ‘prehistorisch’ vergeleken met Red Bull

door Michael Janiec

Volgens Ted Kravitz van Sky Sports F1 is het vloerontwerp van de RB19 zo indrukwekkend dat het de ontwerpen van Mercedes en Ferrari "prehistorisch" doet lijken.

Vloeren  ontkomen inspectie niet in Monaco: Red Bull 'next level'

Terwijl Red Bull zijn dominantie in het nieuwe reglementaire tijdperk van de Formule 1 voortzette met Max Verstappen die tijdens de Grand Prix van Monaco opnieuw een overwinning boekte, waren er ook tegenslagen voor het team. Door de crash van Sergio Perez tijdens de kwalificatie startte hij vanaf de 20e startplaats.

Red Bulls problemen werden nog verergerd door het feit dat de geheimen van hun ground-effect vloerdesign werden onthuld aan concurrerende teams toen de auto werd opgetild door een kraan. De fotografen konden zo de ingewikkelde details vastleggen.

Kravitz zei het volgende over deze openbaring: "Dankzij Perez heeft de hele F1 de legendarische Red Bull-vloer gezien. Kijk zelf maar - het is iets wonderbaarlijks en moois. Vooral als je het vergelijkt met de vloer van de Mercedes en de Ferrari, die we ook op kranen zagen staan. Ze zien er prehistorisch uit. Zelfs de kleine details hebben details gekregen onder de Red Bull!"

Kravitz beschreef verder de complexiteit van het Red Bull vloerontwerp en benadrukte de driedimensionale details ervan. Hij noemde elementen als neerwaartse bochten, cirkels die wervelingen genereren en gedetailleerde regelingen onder de crashstructuur en de versnellingsbak: "Ik zeg je, als je naar deze foto's kijkt en ze vergelijkt met de Mercedes en de Ferrari, is het geen wonder dat de RB19 zo goed is."

Hoewel hij erkende dat Red Bull misschien niet blij is met de onthulling van hun ontwerpgeheimen, merkte Kravitz humoristisch op: "Ze zullen het natuurlijk haten. Maar hé, geef Perez de schuld! Niet onze fout die we kunnen zien."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk