Voormalig F1-coureur komt tot keiharde conclusies na afloop Australische GP

Voormalig F1-coureur komt tot keiharde conclusies na afloop Australische GP

door Jarlo

Voormalig Formule 1-coureur Karun Chandhok trekt twee harde conclusie na afloop van de Australische GP. Het gaat over Red Bull Racing, die een raceweekend in Melbourne hadden om snel te vergeten.

Max Verstappen startte de race op pole position na een geweldige kwalificatie op zaterdag. Deze goeie uitgangspositie werd vervolgens niet omgezet naar een overwinning. De RB20 gaf de geest in rondje drie met remproblemen, waardoor de drievoudig wereldkampioen zijn bolide noodgedwongen aan de kant moest zetten.

Chandhok: 'Dit bewijst maar weer de waarde van Max Verstappen'

Met het wegvallen van Verstappen, viel Chandhok gelijk iets op: het belang van Verstappen bij Red Bull Racing.

Het was aan Sergio Perez om de eer hoog te houden voor de Oostenrijkse renstal. De Mexicaan kon echter geen vuist maken en finishte smakeloos op de vijfde plaats. Dit lag volgens Perez aan balans gerelateerde problemen.

Volgens de Indiër is de grote prestatiekloof tussen Verstappen en Perez precies de reden waarom de Nederlander 'in zo'n goeie positie zit bij Red Bull Racing', zo laat hij weten in gesprek met Sky Sports F1.

"Dit laat echt weer de waarde van Max zien. Als hij uit de race wegvalt, eindigen we gewoon met een old school-gevecht tussen Ferrari en McLaren voor de overwinning. Dit is dan ook precies waarom hij (Verstappen) er het beste voor staat bij Red Bull Racing"

Karun Chandhok - Voormalig Formule 1-coureur

Perez kreeg niet te horen dat hij een probleem had

Chandhok viel nog iets opvallends op afgelopen weekend. De engineer van Perez, Hugh Bird, liet tijdens de race niet aan zijn rijder weten dat er sprake was van schade.

Pas na afloop kwam teambaas Christian Horner met de verklaring van wat er allemaal mis was met onder andere de auto van Perez.

Dit is volgens Chandhok opvallend: "Ik wilde het graag nog even over Sergio Pérez hebben. Ik zat naar de boordradio's te luisteren. Hij heeft zelf niet te horen gekregen dat er een probleem zou zijn met de auto. Ik weet niet of dat ermee te maken had dat hij met niemand voor zich in gevecht is, maar het is toch opvallend," aldus de Indiër.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk