Voormalig Formule 1-coureur hoopt op 'zeer belangrijke' verandering in F1-2024

Voormalig Formule 1-coureur hoopt op 'zeer belangrijke' verandering in F1-2024

door Jarlo

Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher is van mening dat het 'heel belangrijk' is voor de Formule 1 als Mercedes weer een competitieve auto weet te bouwen. Dat liet de Duitser onlangs weten in gesprek met de media.

Na een periode van extreme dominantie van 2014 tot en met 2020, kwam er in het Formule 1-seizoen van 2021 een einde aan het 'Mercedes-tijdperk'. Het was het jaar waar Red Bull Racing-coureur Max Verstappen zijn allereerste wereldtitel wist te bemachtigen. De Nederlander bleef uiterst dominant in de twee seizoenen die volgde, waarbij Mercedes het in diezelfde jaren, het maar niet voor elkaar kreeg om een kampioenswaardige auto te bouwen. Maar hoe kan dat toch?

Waar ging het fout voor Mercedes?

Met de ingang van het Formule 1-seizoen van 2022, werden er grote reglementsveranderingen doorgevoerd. Het zogenaamde grondeffect werd een feit, waarbij de luchtstroom sneller beweegt aan de onderkant van de auto dan aan de bovenkant. Het gevolg is dat er een onderdruk ontstaat, waarbij de auto als het ware vacuüm wordt gezogen aan het asfalt. Dit leidt tot meer neerwaartse druk, met als doel dat de F1-Bolides elkaar beter kunnen volgen op korte afstand.

Waar Red Bull Racing al relatief snel raad wist met de nieuwe reglementen, kreeg het team van Mercedes het maar niet voor elkaar om een goed presterende auto te produceren. De afgelopen twee jaar gingen er dan ook meerderen concepten/ideeën de prullenbak in. De Duitse renstal wist in het zogenaamde 'grond effect-tijdperk' van de afgelopen twee jaar maar één race te winnen. Dit laat maar zien hoe moeizaam het deze tijden gaat bij de formatie uit Brackley.

Schumacher: 'Zeer, zeer belangrijk voor Formule 1'

Gaat het Formule 1-seizoen van 2024 dan eindelijk het jaar zijn waar Mercedes weer mee gaat doen om de titel? Ralf Schumacher hoopt in ieder geval van wel. Niet alleen voor zichzelf, maar vooral voor het belang van de sport. De broer van race-legende Michael Schumacher was onlangs in gesprek met Kurier en legde daar uit dat het essentieel voor de sport is dat een topteam zoals Mercedes weer mee kan doen voor de titel.

"Het is zeer, zeer belangrijk voor de Formule 1 om weer een sterk Mercedes-team aan de top van het veld te hebben. Mercedes zal zo snel mogelijk moeten zorgen dat het tij gekeerd wordt, daar bestaat geen twijfel over. Mocht dat niet gebeuren, dan zal de mindere periode van Mercedes alleen maar langer blijven duren"

Ralf Schumacher - voormalig Formule 1-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk