Voormalig F1-coureur wijst Verstappen als schuldige aan crash Perez GP Mexico

Voormalig F1-coureur wijst Verstappen als schuldige aan crash Perez GP Mexico

door Jarlo

Voormalig Formule 1-coureur Esteban Gutierrez, heeft onlangs zijn mening gegeven omtrent de crash tussen Ferrari-coureur Charles Leclerc, en Red Bull Racing-coureur Sergio Perez, tijdens de Grand Prix van Mexico afgelopen weekend. Volgens de Mexicaan heeft Verstappen vanaf zijn kant niet genoeg gedaan om een crash tussen de twee zojuist genoemde te voorkomen.

Het was niet de thuisrace waar lokale held Sergio Perez op had gehoopt. De Grand Prix van Mexico zat er na één bocht al op voor de Mexicaan. De Red Bull-coureur had een geweldige start vanaf plek vijf, en bevond zich daarbij plotseling in een positie om voor de leiding van de race te vechten bij het ingaan van bocht één. Perez maakte echter een mislukte dubbele inhaalactie op Max Verstappen en Charles Leclerc door het buitenom te proberen. Heftig contact met de Ferrari-coureur was het gevolg, en daarmee te veel schade aan de auto om zijn race te vervolgen.

Gutierrez: ‘Door Verstappen ontstond de crash’ 

Gutierrez was na afloop van de Grand Prix van Mexico te gast bij de F1 Nations Podcast. De Mexicaan ging daar in op de zojuist besproken crash in bocht 1, en wijst, in tegenstelling tot andere figuren in het Paddock, Verstappen aan als schuldige.

"Er was gewoon sprake van veel pech. Een ongelukkige positie voor Sergio, want Max bewoog een beetje naar links, en kneep daarmee Charles (Leclerc) af. Daardoor kon Charles natuurlijk nergens meer heen.” 

Esteban Gutierrez - Voormalig Formule 1-coureur

‘Dat is heel stoer van Perez’ 

Tot slot, benadrukte Guetierrez het lef van Perez.

"Het is natuurlijk erg jammer voor Perez, en erg jammer voor Mexico.

"Ik denk dat hij heel dapper was om die actie te proberen. Ik bedoel, in dat soort situaties ga je er als coureur, als je zo'n goede start hebt, soms helemaal voor. En dan kom je soms in zo'n situatie terecht."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk