Windsor geeft visie op crash Perez tijdens GP Mexico: ‘ik heb er begrip voor'

Windsor geeft visie op crash Perez tijdens GP Mexico: ‘ik heb er begrip voor'

door Jarlo

Formule 1-analist, Peter Windsor, heeft onlangs zijn visie onthuld omtrent de crash van lokale held, Sergio Perez, tijdens de Grand Prix van Mexico afgelopen weekend. De Australiër had het te doen met de Mexicaan, en heeft begrip voor de actie van de Red Bull Racing-coureur.

De thuisrace van Sergio Perez zat er na één bocht al op. De Mexicaan had een geweldige start vanaf plek vijf, en bevond zich daarbij plotseling in een positie om voor de leiding van de race te vechten, bij het ingaan van bocht één. Perez maakte echter een mislukte dubbele inhaalactie op Max Verstappen en Charles Leclerc door het buitenom te proberen. Heftig contact met de Ferrari-coureur was het gevolg, en daarmee te veel schade aan de auto om de race te vervolgen.

De hele ‘bocht 1 crash’ door de ogen van Windsor 

Zoals gewoonlijk, plaatste Windsor zijn uitgebreide analyse van de race op zijn YouTube kanaal. Hij had het hier uiteraard ook over de crash van Sergio Perez en Charles Leclerc.

"Hij had het momentum op Charles Leclerc, hij kreeg de slipstream, hij ging naar links, waardoor hij nu effectief aan de buitenkant van de eerste bocht zit. Het probleem is dat Leclerc nergens heen kon. Hij had Max aan zijn rechterkant, die hem net had ingehaald. Ik weet niet of Perez er wel goed over heeft nagedacht. Ik denk dat hij gewoon een gat zag, en daar met veel risico voor ging. Dat kan ik echter wel begrijpen, als je in je thuis grand prix rijdt, en je wil kosten wat het kost winnen." 

Peter Windsor - F1-analist

‘Perez kon makkelijke tweede finishen’ 

Tot slot benadrukt Windsor de snelheid van de Red Bull afgelopen weekend. Volgens de Australiër, was Perez ‘ongetwijfeld’ tweede geworden.

"Wat een gemiste kans. Want met het tempo dat Red Bull vandaag had, was Perez ongetwijfeld tweede geworden."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk