3 onvergetelijke vakanties te combineren met F1 Grand Prix!

3 onvergetelijke vakanties te combineren met F1 Grand Prix!

door Matthijs Bos

Een Formule 1 Grand Prix zelf bezoeken - het staat op de bucketlist van menig F1-liefhebber. Alleen is vaak het grootste probleem het vrij regelen bij je werkgever. Daarom schotelen wij je de F1-Grands Prix voor, waar je heen kunt in de vakantietijd.

3 vakanties combineren met F1: GP Azerbeidzjan - Bakoe

De Grand Prix van Baku vond dit jaar plaats op 28-30 april. Deze data viel precies in de meivakantie. Met een beetje geluk is het in Azerbeidzjan mooi weer en heb je een prachtig GP weekend te pakken.

Het circuit van Bakoe is namelijk eentje die je niet snel vergeet. Met prachtige kasteeltorens en scherpe bochten is de GP van Baku één van de meest geliefde Grands Prix onder de F1 fans. Daarom ook dat Baku dit jaar oranje kleurde. De meeste kaarten werden verkocht aan Nederlanders.

Buiten dat is Azerbeidzjan een prachtig land, zo kan je vele bijzondere locaties bezoeken, zo zou je een tour kunnen doen door de oude stad van Baku, met prachtige historische gebouwen. Wel is dit zo'n typische tour, waarin jij met een koptelefoontje op je hoofd luistert naar de groepsleider die met een vlaggetje staat te wapperen. Als er geen Grand Prix is, zou je zelfs nog een rondje kunnen rijden over het circuit zelf bij wijze van, het is tenslotte toch een stratencircuit! Maar wij gaan er natuurlijk vanuit dat je pas in Baku komt als er een race is.

F1 GP Italië - Monza

De GP van Monza vindt plaats op 1-3 september 2023. Precies midden in de zomervakantie. Als je dan toch in Italië bent, en ook nog eens in de buurt van Monza, waarom zou je niet even buurten bij deze onmiskenbare racehistorie?

Met de Temple of Speed als toneel, waar topsnelheden ontzettend hoog liggen, is het er toch één die je liever niet mist!

Als je echt een sportliefhebber bent, zou je zelfs nog kunnen kijken of de lokale voetbalclub AC Monza (uitkomend op het hoogste niveau van Italië) een thuiswedstrijd speelt. Buiten het bezoeken van sportwedstrijden kan je in Monza ook echt cultuur snuiven. Zo kan je een kijkje nemen in de plaatselijke kathedraal, en de koninklijke appartementen. Daarnaast ligt Monza ten noord-oosten van de grote stad Milaan, dus een dagje naar Milaan kan ook geen kwaad.

GP Brazilië - São Paulo

Een weekend naar Brazilië is misschien wel erg kort, maar als je vrij kan krijgen van je baas, zouden wij het zeker aanraden om te doen bij de GP van Brazilië. Brazilië heeft niet veel actieve F1-coureurs, maar één gaat nooit vergeten worden, de legendarische Ayrton Senna. Maar ook Emerson Fittipaldi en Nelson Piquet moeten genoemd worden.

Verder is Brazilië een prachtig land en is het verkennen van São Paulo ook bijzonder.

Zo kan je net als in elke andere stad een stadstour volgen, maar ook een Favela-tour. Een tour door de gebieden met lage levensstandaarden klinkt misschien een beetje gek, maar kan zeker interessant zijn. Buiten de stadstours kan je de stad ook op een geheel andere manier ontdekken: Parachutespringen, over São Paulo. Geweldig toch!

Voor een uitgebreider overzicht met bezienswaardigheden van de betreffende steden, raden wij je aan om naar Tripadvisor.nl te gaan.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk