Bloedmooie auto's uit de collectie van Max Verstappen

Bloedmooie auto's uit de collectie van Max Verstappen

door Redactie

Zoals bekend, maakt ‘onze’ Max Verstappen van Red Bull Racing momenteel furore in de Formule 1. Dat leidt tot een mooie financiële positie voor de jonge Limburger. Het is goed te zien waar Max zijn geld graag aan uitgeeft. Voor zover bekend, bezit de 25-jarige Verstappen minstens zeven zeer exclusieve auto’s. Dit is het wagenpark van Max Verstappen!

Aston Martin DB11

Voor deze bolide heeft Max niets hoeven betalen. Hij ontving deze wagen van Aston Martin, voormalig titelsponsor van Red Bull Racing, ter waarde van €280.000, dus gratis en voor niets. De DB11 haalt binnen 4 seconden de 100, en heeft een topsnelheid van 301 kilometer per uur.

Ook in wagenpark van Max Verstappen: de Porsche 911 GT2 RS

Deze rasechte Duitse sportbak is misschien iets minder opvallend, maar behoort met z’n 700 PK zeker tot één van de snelste wagens. Binnen 2,8 zit hij op de 100 en stopt bij de 340 met versnellen. De nieuwprijs van deze 3,8 liter met een dubbele turbo is overigens behoorlijk: € 353.285.

Ferrari Monza SP2

Max in een Ferrari? Jazeker! Dit Italiaanse racemonster, die dezelfde naam draagt als het iconische circuit onder de rook van Milaan, is een absoluut fenomeen in autoland. Deze auto, waar slechts 500 exemplaren van zijn gemaakt, heeft een ijzersterke V12 motor die de 300 kilometer per uur zeker haalt. Van nul naar honderd gaat hij in een verbluffende 2,9 seconden. Opvallend is dat deze auto geen voorruit heeft.

Renault Sport R.S. 01

Deze, ogenschijnlijk, mindere auto blijkt toch één van de beste in dit rijtje. Hoewel Franse auto’s niet bepaald een goede reputatie hebben, is dat bij deze toch anders. De Renault trekt in een stabiele 2,7 seconden naar de 100 en het accelereren stopt bij de 300. Het lage gewicht van 1120 kilogram is één van de laagste in dit rijtje.

Ferrari 488 Pista

Naast de Monza, bezit onze landgenoot ook deze prachtige, authentiek rode Ferrari 488 Pista. Voor een prijskaartje van ongeveer €355.000 euro krijg je een 0/100 sprint van minder dan 3 seconden en een topsnelheid van maar liefst 340 kilometer per uur. Wist u trouwens dat Pista ‘circuit’ betekent in het Spaans?

De Honda NSX van Max Verstappen

Deze auto kreeg Verstappen als cadeau van Honda. Deze NSX heeft ongeveer 600 paardenkracht onder de motorkap liggen en bereikt in 3 seconden de 100 km/uur. De topsnelheid van deze wagen ligt op 307 kilometer per uur.

Aston Martin Valkyrie

Dit Britse paradepaardje, die lijkt alsof hij rechtstreeks uit een sciencefictionfilm komt, is veruit de snelste in dit rijtje. De Valkyrie heeft maar liefst 1100 pk en zit in 2,6 seconden op de 100. Met een topsnelheid van 402 (!) kilometer per uur kan Max deze auto prima gebruiken als back-up voor zijn RB18.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk