Dit kostte het 'afscheidsdiner' van F1-coureurs in Abu Dhabi

Dit kostte het 'afscheidsdiner' van F1-coureurs in Abu Dhabi

door Redactie

Gezelligheid kent geen prijs, of ja tijd. Maar wie in de Formule 1 moet uitzwaaien, doet dat in stijl. Dat bewijst wel de rekening van het 'afscheidsdiner' dat de Formule 1-coureurs hielden. We zien na de laatste race Sebastian Vettel, Mick Schumacher, Daniel Ricciardo en Nicholas Latifi vertrekken. Maar voordat ze nog één laatste weekend in het harnas klimmen, splitten ze nog even deze dikke rekening van dit royale diner.

Afscheidsdiner met 20 F1-coureurs

Voor de gemiddelde sterveling is het een bedrag om te watertanden, vrij letterlijk. Voor de coureurs die zo ongeveer bijna allemaal meerdere miljoenen per jaar verdienen? Een habbekrats.


Maar dan het prijskaartje: omgerekend rinkelt de kassa bij het peperdure restaurant - het twintigtal coureurs tikte daar $167.000 (AED615,065) af in een paar uur tijd. Omgerekend komt dat neer op een Tikkie van 8.350 dollar per persoon.

De ,bill splitten’ hoefde blijkbaar niet. Lewis Hamilton, die het diner organiseerde, tikte het hele bedrag vrijwillig af. Peanuts voor Sir Lewis.

Het restaurant nog: die is van Salt Bae's Nusr-Et dus. Het fenomeen, bekend om de gouden steaks en de signature move van zout strooien, heeft ook een vestiging in 'The Galeria', Abu Dhabi.

Het bonnetje is op Twitter gedeeld en verklaart toch ook waar een hoop kosten van komen. Gouden tijden zogezegd!

Correctie dan? Of het de daadwerkelijke bon van het twintigtal is, valt nergens echt uit te maken. Behalve de datum en tijd dan, maar ze waren niet de enige gasten uiteraard. Vanwege privacy overwegingen kan het onderstaande bonnetje ook van een hele andere tafel afkomstig zijn, dus.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk