Het vermogen en salaris van Sergio Perez

Het vermogen en salaris van Sergio Perez

door Lysanne

Sergio Perez heeft in zijn langlopende carrière voor diverse Formule 1-teams mogen rijden. Wie dat een paar jaar volhoudt, hoeft zich geen zorgen over geld te maken. Maar wat heeft deze Mexicaan allemaal bij elkaar gereden en wat verdient Perez nou bij Red Bull per jaar?

Wie is Sergio Perez?

Sergio (Checo) Pérez Mendoza werd geboren op 26 januari 1990 in Guadalagara, Mexico. Hij debuteerde in 2011 als Formule 1-coureur en wist zijn eerste overwinning pas na negen jaar in de sport te behalen. Daarmee wist Perez ook het record te breken; meeste racestarts voor het behalen van een eerste overwinning (190 starts). Sergio Perez heeft voor onder andere gereden voor Sauber, McLaren en Force India, dat later omgetoverd werd naar Racing Point.

Sinds 2021 is hij onderdeel van Red Bull Racing en werd hij daarmee de teamgenoot van tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen.

Wat is het vermogen van Sergio Perez?

De Mexicaan heeft al een redelijk vermogen opgebouwd. Zo wordt het vermogen van Sergio Perez geschat op 30 miljoen dollar, waarvan ongeveer de helft zit in familiebezittingen, zoals een woning in Monaco en een villa in Mexico. Daarnaast heeft Perez ook aardig wat geld gestopt in zijn autocollectie, daar heeft hij namelijk een Bugatti Chiron tussen staan.

Wat verdiend Sergio Perez per jaar?

De Formule 1 is een sport waar ontzettend met geld gegooid wordt, dat zie je ook aan de salarissen van de coureurs. Sergio Perez verdiende in 2023 ongeveer 12 miljoen dollar aan jaarsalaris als coureur van Red Bull.

Het salaris en vermogen van Sergio Perez is natuurlijk een schrijntje vergeleken met Mercedes-coureur Lewis Hamilton.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk