Vriendschappen in Formule 1?

Vriendschappen in Formule 1?

door Ayla Huiberts

In totaal rijden er tien teams in de Formule 1, die het tegen elkaar opnemen in de strijd voor de titel. De coureurs worden deels individueel beoordeelt, wat ertoe leidt dat er veel rivaliteit is op de grid. Toch is er veel respect naar elkaar toe en ontstaan er vaak sterke connecties tussen de coureurs. We werpen een blik op een aantal van deze vriendschappen.

Ongeveer iedere Formule 1-coureur is ooit begonnen in het karten. De meeste mannen uit de paddock kennen elkaar al sinds deze tijd en hebben vanaf jongs af aan tegen elkaar geracet.

Charles Leclerc en Max Verstappen

Al vroeg in hun kart-carrière streden Leclerc en Verstappen tegen elkaar. Er ontstond een grote rivaliteit, wat ertoe leidde dat de coureurs elkaar op een gegeven moment zelfs haatten.

Gelukkig zijn die tijden voorbij en kunnen ze als volwassenen erom lachen, er is tegenwoordig veel respect tussen de twee coureurs.

Carlos Sainz en Lando Norris  (Carlando)

Vanaf 2019 reden Carlos Sainz en Lando Norris samen voor McLaren. De twee konden het al snel goed vinden met elkaar en de fans noemden het duo ‘Carlando’.

Wel ontstond er spanning tussen de coureurs. McLaren richtte zich erg op de groei van Norris, waardoor de relatie tussen de Brit en de Spanjaard onder druk kwam te staan.

Wel is het duidelijk dat het duo nog steeds enorm veel respect voor elkaar heeft. Tijdens de GP van Singapore 2023 hielp Carlos Sainz, Norris met het krijgen van DRS en zo behaalde 'Carlando' een P1 en P2.

Max Verstappen en Daniel Ricciardo

Voor tweeëneenhalf jaar zaten Verstappen en de Australische Ricciardo samen in een team. Er waren een aantal momenten dat de twee (letterlijk) botsten tijdens de races, maar daar zijn ze al overheen.

Ricciardo vertelt dat hij en Max altijd al een goede band hebben gehad en dat ze naast Formule 1 ook veel contact hebben met elkaar. Daarnaast is de Honey Badger weer terug bij het zusterteam van Red Bull, wat betekent dat het duo weer meer tijd met elkaar zal besteden.

Yuki Tsunoda en Pierre Gasly

Yuki en Pierre kregen de kans om elkaar beter te leren kennen toen ze als teamgenoten, AlphaTauri mochten vertegenwoordigen.

Volgens Tsunoda hebben hij en Gasly een broederlijke band en voelt hij zich comfortabel met de Fransman. De Japanner staat erom bekend dat hij een passie voor eten heeft en in de Beyond The Grid Podcast liet hij weten dat ze regelmatig afspreken om te uiteten.

“Het is veel makkelijker om gewoon normale vrienden te zijn dan ‘coureurvrienden’.” 

Yuki Tsunoda - Visa Cash App RB-coureur

Charles Leclerc en Pierre Gasly

Leclerc en Pierre zijn al sinds hun jeugd vrienden. Al meer dan tien jaar geleden waren de twee rivalen in het Franse kartkampioenschap. Samen groeiden ze in hun carrière en belandden zo in hetzelfde jaar in Formule 1.

Gasly vindt het fijn dat hij met de Monegask onderwerpen uit zijn persoonlijke leven kan bespreken en dat er veel begrip is onder elkaar. Verder wordt het duo vaak samen gespot op vakantie en tijdens allerlei evenementen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk