'Daarom past Verstappen perfect bij Mercedes'

'Daarom past Verstappen perfect bij Mercedes'

door Jarlo

Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher gaf onlangs een opvallende reden voor een eventuele transfer van Max Verstappen naar Mercedes. Volgens de Duitser zouden beide partijen goed bij elkaar passen.

Max Verstappen rijdt al sinds 2016 bij Red Bull Racing.

Dit zal met het seizoen van 2024 meegerekend in principe nog vijf volledige seizoen het geval zijn. De Nederlander heeft namelijk, na het winnen van zijn eerste wereldtitel in 2021, een monstercontract tot en met 2028 getekend.

Men beweert echter dat er een clausule in het contract van Verstappen staat, wat betekent dat hij het team vroegtijdig kan verlaten. Een transfer naar een ander team zou in dat geval een realistische optie zijn.

Schumacher: 'Daarom een goed alternatief voor hem'

Mocht Verstappen zich geroepen voelen om van team te veranderen, heeft Schumacher een goed alternatief voor de Nederlander.

De Sky Sports F1-analist wijst naar het team van Mercedes.

"Max Verstappen spreekt Duits en mede daarom is Mercedes een heel, heel goed alternatief voor hem. Theoretisch moet hij eerst onder het contract uitkomen, maar Helmut Marko zou dat natuurlijk ook kunnen doen, want zijn contract is in principe gekoppeld aan Max Verstappen. Ik denk ook niet dat ze hem in de weg zouden staan bij Red Bull als hij zou willen vertrekken"

Ralf Schumacher - Voormalig Formule 1-coureur

Dit zou in dat geval de vervanger voor Verstappen zijn

Mocht Verstappen vertrekken bij de Oostenrijkse renstal, heeft Schumacher ook al een vervanger op het oog.

Dit is niemand minder dan Fernando Alonso: "Als Fernando Alonso aan het einde van zijn carrière naar Red Bull zou gaan en in een auto waarmee hij kan winnen, dan zou hij dat natuurlijk willen. En je zag wat Alonso deed in Australië, hoe snel hij was en hoe hij George Russell ervan weerhield hem in te halen. Ik denk dat hij weet wat hij wil en dat hij goed zou passen," aldus Schumacher.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk