Max Verstappen blijft lat hoger leggen; twee sporten in één weekend

Max Verstappen blijft lat hoger leggen; twee sporten in één weekend

door Michael Janiec

Verstappen is niet enkel van het allerhoogste niveau achter het stuur van een F1-bolide. De regerend wereldkampioen racet geregeld tegen de allerbeste simracers en doet dat verre van onverdienstelijk. Zo ook in het weekend van de Imola Grand Prix. De Red Bull-coureur neemt namelijk deel aan de virtuele 24-uursrace van de Nürburgring.

Na een uitdagende vrijdag in Imola, tartte Max Verstappen de verwachtingen door op zaterdag een ijzersterke poleposition te pakken. Deze dramatische ommekeer wordt door Verstappen zelf omschreven als ‘één van de beste’ van de afgelopen jaren.

Focus op consistentie in aanloop naar Monaco

De sleutel tot zijn succes? Volgens Verstappen het vermogen van het team om de auto aan te passen aan de unieke eisen van het circuit van Imola.

Hoewel de nieuwe upgrades in het begin voor uitdagingen zorgden, bleken de aanpassingen van Red Bull uiteindelijk doorslaggevend.

Ondanks zijn blijdschap over de poleposition, erkende Verstappen dat Red Bull meer consistentie nodig heeft. De titelverdediger benadrukte de problemen met de afstelling dit weekend en sprak zijn hoop uit dat het in Monaco soepeler zal verlopen.

Verstappen wees daarbij naar de karakteristieken van het circuit van Monaco, die een auto vereisen zonder onvoorspelbare trekjes.

Dubbele dienst: Verstappen neemt deel aan Virtuele 24u Nürburgring

Verstappen kan te midden van zo een hectisch weekend ook tijd vrijmaken voor zijn andere ‘hobby’. Naast de Grand Prix van Emilia-Romagna doet Max mee aan de virtuele 24 uur van de Nürburgring.

Verstappen zegt dat verantwoord te doen: Ik verwacht dat we met z'n vieren op de auto zullen 'zitten'. Ik zal waarschijnlijk twee stints doen tussen twee en vier uur. Nee, natuurlijk niet 's nachts. Ik moet op tijd naar bed en mijn uren pakken om zondag goed uitgerust te beginnen.'

"Of ik toestemming moest vragen? Nee, uiteindelijk bepaal ik zelf wat ik doe. Ik kan ook niet voor andere mensen beslissen wat ze op zaterdagavond doen. Mensen kunnen ergens gaan eten of drinken en gekke dingen doen. Het is mijn vrije tijd. Ik ben professioneel genoeg om zelf te zien wat wel en niet mogelijk is", aldus Verstappen tegen De Telegraaf.

Update: Team Redline, het simrace-team waar Max Verstappen voor uitkomt, heeft de race gewonnen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk