Max Verstappen reageert op het vertrek van Sebastian Vettel

Max Verstappen reageert op het vertrek van Sebastian Vettel

door Michael

Max Verstappen van Red Bull Racing heeft veel begrip voor Sebastian Vettel. De voormalig Red Bull-coureur zet een punt achter zijn Formule 1-carrière na vijftien jaar. Volgens Verstappen komt iedereen eerder op later op dat punt.

Verstappen steekt viervoudig WK-winnaar Vettel hart onder de riem

Op de vraag wat hij van het vertrek van Vettel vindt, begint Verstappen over de prestaties van de viervoudig wereldkampioen. Die zijn namelijk behoorlijk geweest: "Aan het einde van de dag heeft hij zoveel bereikt in deze sport dat het volledig begrijpelijk is dat hij met pensioen gaat", vertelde Verstappen tijdens een persconferentie tijdens de Grand Prix van Hongarije.

In de ogen van Verstappen hoeft Vettel niets meer te bewijzen: "Ik denk dat hij een geweldige carrière heeft gehad. Hij heeft veel races gewonnen, veel kampioenschappen ook”, vervolgt Verstappen.

Familie uiteindelijk belangrijker dan werk volgens Verstappen

Vettel wordt door velen gezien als een voorbeeldige coureur als het op gedrag aankomt. Een ware ambassadeur van de sport, zo erkent ook Verstappen: "En ik denk natuurlijk dat hij een geweldige ambassadeur is voor de sport. Dus om hem te zien gaan, het is iets wat je kunt zien aankomen, iedereen wordt ouder en wat het ook is, gaat met pensioen. En het is natuurlijk nooit leuk als dat moment aanbreekt, zeker niet voor Seb's fans. Maar deze dingen gebeuren.”

Familieman Vettel is inmiddels vader geworden. Zijn ‘opvolger’ bij Red Bull ziet ook in dat het uiteindelijk niet enkel om werk gaat, maar genieten van het leven. "Ik denk dat het nu belangrijk is dat hij gewoon gaat genieten van zijn leven met de familie, want iedereen heeft zo een periode in het leven dat je zo hard werkt om al die dingen te bereiken die hij heeft bereikt. Nu is het tijd om te genieten."

Maximum

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk