Max Verstappen: twee keer zoveel ronden op die band dan gepland

Max Verstappen: twee keer zoveel ronden op die band dan gepland

door Michael Janiec

Max Verstappen zegt dat de overwinning niet bepaald makkelijk kwam in Monaco, omdat hij afhankelijk was van wat Fernando Alonso zou doen. Pas laat kon hij over op de intermediates en wist zijn voorsprong te behouden. Uiteindelijk reed de Red Bull-coureur twee keer zoveel ronden op de mediums dan het team vooraf had gepland.

Verstappen opgelucht dat lastige strategie uitbetaalde in Monaco

“Was blij dat het voorbij was eigenlijk, heel hectisch. We konden niet zo lang op de mediums door, maar moesten wel. Wachten totdat Alonso naar binnen kwam of de regen begon. Mijn banden begonnen te grainen aan de voorkant. Op een gegeven moment kon ik daar doorheen rijden en was het okay. Maar uiteindelijk dubbel zoveel ronden dan gepland op die band gereden”, vertelt de Nederlander aan Viaplay.

Verstappen klonk nogal ongeduldig toen de regen arriveerde en hij moest wachten totdat Alonso naar binnen gehaald zou worden. Toen het eenmaal kon, riep hij heel hard: geef mij inters. Zijn verklaring: “Het team kon niet helemaal zien waar het regende, dus vandaar dat ik riep: inter, inter, want begon toen echt hard te regenen.”

“De auto was gewoon snel en we konden alles goed controleren. Als je op een normaal circuit vroeg een pitstop maakt, dan haal je daarna weer in. Maar dat kan hier niet.”

Max Verstappen

Verstappen kan door de nulscore van teamgenoot Sergio Perez flink profiteren in de kampioenschapsstand. Maar of hij daar op die manier mee bezig is? “Ik ben daar niet zoveel mee bezig. Niet alle weekenden loopt het perfect, maar over het algemeen moeten wij ieder weekend punten pakken”, aldus Verstappen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk