Max Verstappen weer verkozen tot Sportman van het Jaar!

Max Verstappen weer verkozen tot Sportman van het Jaar!

door Redactie

Max Verstappen mag zich na zijn illustere tweede wereldtitel in de Formule 1 nogmaals Sportman van het Jaar noemen. De Red Bull Racing-coureur wist in de verkiezing de meervoudig baalwielren-wereldkampioen Harrie Lavreysen en olympisch schaatskampioen Thomas Krol voor te blijven. Drievoudig Olympisch-schaatskampioene Irene Schouten won voor de derde keer de titel Sportvrouw van het Jaar.

Max Verstappen voor tweede keer op rij verkozen tot Sportman van het Jaar

De RBR-coureur oogstte de meeste stemmen van de jury voor 50 procent bestaand uit coaches en sporters. De andere 50 procent bestond uit de vakjury.

De Red Bull Racing-coureur verzegelde de prijs met een dominante campagne, die hem voor goed vestigde tussen de grootste coureurs van de koningsklasse.

Verstappen wist tijdens de Japanse Grand Prix zijn tweede wereldtitel op een rij te winnen. En dat deed hij in stijl: de Nederlander noteerde het hoogste aantal overwinningen in een seizoen (15) en vergaarde de meeste punten ooit in een F1-seizoen (454 punten).

Verstappen staat met zijn derde 'Sportman van het Jaar' op gelijke hoogte met oud-zwemmer Pieter van den Hoogenband.

Max zijn zus, Victoria Verstappen, nam de prijs in ontvangst. In reactie daarop zei Victoria het volgende bij het gala: “Onze hele familie heeft hier erg hard voor gewerkt en het is heel mooi om die erkenning te krijgen. Ik ben heel dankbaar dat ik deze prijs namens Max in ontvangst mag nemen.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk