Newey vindt Verstappen niet moeilijk: ‘Maar men labelt een individu snel’

Newey vindt Verstappen niet moeilijk: ‘Maar men labelt een individu snel’

door Michael Janiec

Adrian Newey vindt het helemaal niet moeilijk om met Max Verstappen te werken. De chief technical officer van Red Bull Racing ziet juist het tegenovergestelde en vindt dat de tweevoudig wereldkampioen onterecht veroordeeld wordt voor eerdere incidenten. De RBR-coureur krijgt daardoor een label die niet zomaar verdwijnt, terwijl men bij andere coureurs juist opvallend kort van geheugen is.

Newey blikt terug op 2021 en vindt dat Verstappen destijds onterecht een label kreeg

De eerste wereldtitel van Verstappen ging gepaard met controverse en verdeeldheid. Menig kijker koos kant, omdat de Nederlander zich niet altijd van zijn beste liet zien. Incidenten als Monza en de ‘brake-test’ van Verstappen bij Lewis Hamilton in Saoedi-Arabië werden geregeld aangehaald.

Newey plaatst die gebeurtenissen in perspectief en neemt het op voor Verstappen. - ‘Max stout? Een beetje dan, maar verre van wat sommigen (willen doen) geloven’ - "Hij (Verstappen) is heel gemakkelijk om mee te werken, heel open. Je vraagt hem dingen te doen en hij zal het altijd proberen”, verklaart de techneut tegen de pers.

In reactie op momenten dat het gedurende dat legendarische seizoen wat minder lekker liep, antwoordt Newey het volgende: "Waarschijnlijk was wat hij vorig jaar in Brazilië deed een beetje ondeugend. Saoedi was dom, maar ik denk dat hij gefrustreerd raakte omdat Lewis hem niet inhaalde, maar hij had hem toch niet moeten brake-testen."

Die acties, hoe onhandig ook, moeten afgewogen worden met de eerdere gebeurtenissen in het achterhoofd. De CTO van Red Bull Racing wijst richting een eerder, veelbesproken incident tijdens de Britse Grand Prix: "Maar Silverstone was voor mij een duidelijke professionele overtreding (van Hamilton) en mensen lijken een kort geheugen te hebben. Ze labelen een individu en het kost tijd voordat dat weg is.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk