Steiner over dominantie Verstappen: 'De schuld ligt bij de rest'

Steiner over dominantie Verstappen: 'De schuld ligt bij de rest'

door Jarlo

Max Verstappen domineert al ruim twee jaar de Formule 1. De Nederlander behaalde sinds 2022 maar liefst 38 overwinningen, dit vaak met een astronomische marge. Veel F1-fans balen van een gebrek aan strijd vooraan het veld, maar volgens Gunther Steiner valt Verstappen 'niks te verwijten'. De Italiaan wijst naar de concurrentie, die volgens hem simpelweg niet goed genoeg werk levert buiten de baan.

Na twee uiterst dominante Formule 1-seizoenen in 2022 en 2023, staat er ook in 2024 geen maat op Max Verstappen. De Red Bull Racing-coureur won tot dusver alle races waar hij de finish wist te halen. De Nederlander staat mede daarom bovenaan het rijderskampioenschap met een marge van 25 punten.

Steiner: 'Je moet de rest de schuld geven'

Ook de Chinese GP werd gewonnen door Verstappen. Steiner zag hoe Verstappen alweer zijn vierde overwinning van het seizoen behaalde. De voormalig Haas-teambaas was in een item voor het Ziggo Sport Race Café in gesprek met Jack Plooij. Steiner had daar zoals wel vaker lovende woorden over voor Verstappen.

"Hij levert gewoon goed werk. Hij lijkt te domineren, wat veel mensen misschien niet leuk vinden. Je kan hem echter niks verwijten. De schuld ligt bij de rest. Je moet de rest de schuld geven. Hij doet gewoon wat hij moet doen."

Gunther Steiner - Voormalig Haas-teambaas

'Hij dwingt zelf zijn overwinningen af'

Tot slot pareert Steiner een veelvoorkomende uitspraak onder fans: 'Verstappen heeft zijn overwinningen te danken aan de geweldige RB20'.

De Italiaan ontkent niet dat de RB20 superieur is, maar maakt wel de vergelijking met teamgenoot Sergio Perez. Hierbij maakt Steiner duidelijk dat Verstappen 'zijn overwinningen zelf afdwingt': "Hij rijdt natuurlijk in een goede auto. Maar Checo (Sergio Perez) wist ook geen tweede te worden in die auto (tijdens de Chinese GP). Max dwingt zelf zijn overwinningen af," aldus Steiner.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk