Verstappen blijft scherp: "Kunnen ons geen DNF's en dergelijken veroorloven"

Verstappen blijft scherp: "Kunnen ons geen DNF's en dergelijken veroorloven"

Max Verstappen is - nu al - hard op weg om voor de derde keer op rij wereldkampioen te worden. De Nederlander reed in Monaco op uiterst dominante wijze naar de vierde overwinning van het seizoen met liefst 30 seconden voorsprong op naaste belager Fernando Alonso. Teamgenoot Sergio Pérez, die tweede staat in het klassement, kwam door een crash in de kwalificatie niet verder dan de 17e plaats. Desondanks blijft Verstappen scherp.

"We kunnen ons geen DNF's en ander malheur veroorloven"

Door Verstappens overwinning komt hij op 144 punten, gevolgd door Pérez, die op 105 punten bleef steken. Nu ook Ferrari en Mercedes wederom achterblijven lijkt Fernando Alonso momenteel de enige die het het uiterst dominante Red Bull nog lastig kan maken - hij staat met 93 punten op de derde plaats in het klassement.

Verstappen blijft dan ook op zijn hoede voor eventueel naderend onheil. Op de vraag bij welke race Red Bull het wel eens lastig zou krijgen, beantwoordt Verstappen: "Ik heb geen idee, maar het zou in theorie de volgende kunnen zijn. Dat is waarom we perfect moeten blijven en het maximale eruit moeten halen. We zijn in de races erg sterk, maar we kunnen ons geen DNF's en dergelijken veroorloven. En we moeten ons blijven verbeteren."

Straatraces potentiële uitglijders

Buiten dat zou het kunnen dat Red Bull later nog de gevolgen van de straf rondom de budgetcap-rel gaat merken, al lijkt het daar tot nu toe bar weinig op.

Verder zouden stratencircuits nog een bananenschil kunnen zijn in het tot nu toe perfecte seizoen. Hoewel Canada theoretisch gezien een stratencircuit is, is de eerstvolgende pas op 17 september in Singapore. "Die races zijn vaak ook wat hectischer. Maar goed, het is moeilijk te zeggen wat de volgende wellicht moeilijke baan is", zo besluit de Nederlander.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk