Verstappen twijfelt over kansen Red Bull Racing op perfect seizoen

Verstappen twijfelt over kansen Red Bull Racing op perfect seizoen

door Michael

Max Verstappen, tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1, deelde onlangs zijn gedachten over de mogelijkheid voor Red Bull om alle 22 races van het huidige seizoen te winnen. Ondanks de vlekkeloze start van het team en de overwinning in alle zes de races tot nu toe, uitte Verstappen zijn twijfels over de haalbaarheid van een perfecte zegereeks.

Verstappen meer bezig met perfectie ieder weekend, dan records

Toen hem in Spanje werd gevraagd naar het potentieel van het team om elke race te winnen, erkende Verstappen dat het gezien de huidige prestaties mogelijk leek, maar dat de kans op zo'n resultaat klein is: "Hoe het er op dit moment uitziet, denk ik dat we dat kunnen, maar het is erg onwaarschijnlijk dat dat gaat gebeuren", vertelde Verstappen aan de pers.

"Er zijn altijd dingen die misgaan, je valt uit of wat dan ook. Puur op tempo, denk ik op dit moment (van wel)... maar we komen altijd op circuits waar het misschien niet precies lukt, of wat dan ook, pech in de kwalificatie, je maakt fouten."

Max Verstappen

Over dominantie in de Formule 1 zei Verstappen dat het een terugkerend thema is in de geschiedenis van de sport: "Dominantie, dat hebben we altijd gezien in de Formule 1, het is niets nieuws. Ik denk dat hoe langer je de reglementen hetzelfde laat, hoe dichter mensen bij elkaar komen. Dus misschien is dit iets waar we naar moeten kijken."

"Je hebt het af en toe een jaar of twee, waarin er twee teams vechten, misschien mogelijk een derde team. Maar als je terugkijkt naar de jaren 80, 90, 2000, begin 2010 en helemaal tot 2020, is het pure dominantie van een bepaald team."

Max Verstappen

Met betrekking tot zijn persoonlijke ambities voor het lopende seizoen benadrukte Verstappen het belang van consistentie en het minimaliseren van fouten: "Van mijn kant zal ik elk weekend alles geven, het verandert niets voor mij. Het is niet dat ik opgelucht uit Monaco kom, of zo. Ik ben van plan om elk weekend punten te blijven scoren", aldus de titelverdediger van Red Bull.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk