Verstappen na negentiende overwinning in Abu Dhabi: 'Een geweldig seizoen voor ons'

Verstappen na negentiende overwinning in Abu Dhabi: 'Een geweldig seizoen voor ons'

door Jarlo

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen doet het weer. De Nederlander wint ook de Grand Prix van Abu Dhabi, en pakt daarmee zijn negentiende overwinning van het seizoen. Lees hieronder de reactie van de kersverse drievoudig wereldkampioen na wederom een dominante vertoning.

Bij een race waar nog veel te halen viel voor andere rijders en teams, was het Verstappen die volledig met zichzelf bezig was. Er was voor de Nederlander geen vijltje aan de lucht, en controleerde de race daarbij van start tot finish. Het enige minpunt van de race was de start. De Red Bull Racing-coureur had zeker niet de beste start uit zijn carrière, en moest daardoor in ronde één nog wel even twee aanvallen afslaan van Ferrari-coureur Charles Leclerc. De Monegask kon echter niks aanrichten, en zo kon Verstappen onbedreigd naar zijn 54ste overwinning uit zijn carrière rijden.

Verstappen: 'Een geweldig jaar'

Na afloop van de race, deed David Coulthard de podiuminterviews op het start/finish rechte stuk. Verstappen was als derde aan de beurt, en dit is wat de Nederlander te zeggen had tegenover de voormalig Red Bull-coureur na de race.

"Het was natuurlijk een geweldig seizoen voor ons. Groot dank aan iedereen van Red Bull voor een geweldig jaar. Het zal moeilijk worden om zoiets te herhalen volgend seizoen, maar we hebben er zeker van genoten dit jaar. Je wilt het natuurlijk altijd beter doen in de toekomst, maar dat ligt hem niet altijd aan de hoeveelheid overwinningen in een seizoen en kampioenschappen winnen. We zullen gewoon weer hard werken voor volgend jaar. De andere teams zullen ons proberen te verslaan volgend jaar. We zullen klaar zijn voor die strijd, maar voor nu zullen we genieten van onze prestaties dit seizoen."

Max Verstappen - Red Bull Racing-coureur

Lees ook de reactie van George Russell na de race

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk