Verstappen zegt waar het op staat: 'Kunnen dit seizoen elke race winnen'

Verstappen zegt waar het op staat: 'Kunnen dit seizoen elke race winnen'

door Cas Zeeman

Red Bull is dit seizoen de dominantie zelve. Van alle zes tot nu toe verreden races wist de Oostenrijkse renstal elke te winnen. Vier door Max Verstappen, twee door Sergio Pérez. Het is nog geen enkel team gelukt om écht in de buurt van het team te komen en dat is aankomend weekend in Barcelona - ondanks aangekondigde updates van andere teams - waarschijnlijk niet anders.

Verstappen: 'Kunnen dit seizoen alle races winnen'

Met die overmacht rest de vraag of het team dit seizoen daadwerkelijk iedere race kan winnen. Op die vraag is Verstappen op de persconferentie voorafgaand aan de GP in Barcelona instemmend: "Hoe het er op dit moment uitziet: ik denk dat we dat kunnen, ja. Maar het is zeer onwaarschijnlijk Er gaan altijd wel dingen mis en ergens in het seizoen heb je altijd wel een DNF of iets dergelijks. Maar op puur tempo denk ik dat we daar wel toe in staat zijn", zo zegt de Nederlander.

"Dominantie hebben we altijd al gezien in de Formule 1", zo gaat Verstappen verder. "Hoe langer je de regels hetzelfde blijft, hoe dichterbij alles komt. Dus misschien moeten we daar maar eens naar kijken."

Russell beaamt woorden Verstappen

Mercedes-coureur George Russell beaamt de woorden van Verstappen: "Op pure snelheid hebben zij zeker de potentie. Maar er kan van alles gebeuren. Ik wil en durf te geloven dat wij op enig moment kunnen vechten met Red Bull en kunnen profiteren van enig misfortuin."

"Ik ben het wel eens met Max, dominantie is er al sinds jaar en dag in de Formule 1", zo besluit de Brit.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk