Verstappen wijst dader aan van crash Perez tijdens GP Mexico

Verstappen wijst dader aan van crash Perez tijdens GP Mexico

door Jarlo

Red Bull Racing-coureur, Max Verstappen, heeft onlangs gereageerd op de crash van teamgenoot Sergio Perez, tijdens de Grand Prix van Mexico afgelopen weekend. De Mexicaan was tijdens zijn thuisrace betrokken bij een zware crash met Ferrari-coureur Charles Leclerc.

Het was niet de thuisrace waar Sergio Perez op had gehoopt. De Mexicaan had grootse verwachtingen voor de race in Mexico, die uiteindelijk maar één bocht duurde. Het was dan ook uitgerekend de GP van Mexico wat zijn kortste race van het hele seizoen tot nu toe zou worden.

Na een geweldige start vanaf plek vijf, bevond de Mexicaan zich in een positie waar hij kon vechten voor de leiding bij het ingaan van bocht één. Contact Leclerc betekende echter na nog géén ronde einde race voor de lokale held.

Verstappen over crash Perez: 'Begrijpelijk, niet handig'

Verstappen heeft aangegeven begrip te hebben voor de actie van Perez. Wel is de Nederlander van mening dat zijn teamgenoot meer ruimte had moeten laten aan de binnenkant.

"Ik begrijp volledig waarom je er voor zou gaan. Het is immers zijn thuis-Grand Prix is. Je wilt op het podium staan, het is daarom begrijpelijk dat hij volledig aan de buitenkant ging in bocht één, en probeerde ons te passeren voor de leiding. Toen ik achteraf naar de beelden keek, denk ik wel dat hij iets meer ruimte had kunnen laten. Aan de andere kant, als het gelukt zou zijn, zou dat geweldig zijn geweest."

Max Verstappen - Red Bull Racing-coureur

'Daardoor kon ik het niet goed zien'

Tot slot gaf Verstappen aan hoe de crash van Perez door zijn ogen eruit zag. Nadat de media hem het bovenstaande vroeg, gaf Verstappen aan hem de crash voor het grootste deel te zijn ontgaan.

"Op dat moment zag ik niet echt veel. Op een gegeven moment zag ik alleen een auto die door de lucht vloog."

"Het was lastig om te zien, omdat ik me vooral op Charles concentreerde. Ik kon daardoor niet zien wat er gebeurde aan de buitenkant."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk