Waarom Max Verstappen niet zo geliefd is in Engeland...

Waarom Max Verstappen niet zo geliefd is in Engeland...

door Michael Janiec

Het is inmiddels géén geheim: Max Verstappen ligt niet zo lekker bij het Engelse publiek. Maar waarom is Verstappen niet geliefd in Engeland? Volgens Allard Kalff en Kees van de Grint, vaste gasten bij het praatprogramma ‘In de Slipstream’, zit het als volgt.

Motorsport vele decennia een volkssport in Engeland

Beide heren zijn het over één ding met elkaar eens: het Engelse publiek is een begrip als het aankomt op autosport. En helemaal wat betreft het massale afreizen naar de historische racetempel, beter bekend als Silverstone.

De afgelopen Britse Grand Prix bewees weer waarom: voor de Engelse autosportliefhebbers is deze F1-race niets minder, dan een bedevaartsoord. Families, jong en oud dus, reizen traditiegetrouw af naar het welbekende, snelle circuit in de regio East Midlands.

Over het gehele afgelopen raceweekend verwelkomde de organisatie bijna een half miljoen fans (480.000), 160.000 daarvan kwamen op de zondag van de Britse F1 Grand Prix.

Kregen die vele fans dan wat ze wilden? Ja en nee. Kees van de Grint opent door terug de blikken naar de twee podiumplekken voor het thuispubliek. En dat “De Engelsen zijn natuurlijk chauvinistisch. Als je dan beloond wordt door twee man… zelfs de Williams was goed. Ze hebben alles gekregen was ze willen. Ze zijn realistisch en wisten dat niemand anders dan, Verstappen zou winnen.”

Regerend wereldkampioen Max Verstappen is nou eenmaal een stuk minder geliefd bij dit Engelse publiek. Maar waarom eigenlijk? Als je over een rasechte coureur spreekt - een racer in hart en nieren - dan hoef je niet echt verder te zoeken?

Waarom Max Verstappen niet geliefd is bij het Engelse publiek

Allard Kalff ziet het als volgt: “Max ligt niet goed bij de Britse fans, omdat Max niet goed ligt bij de Britse pers. (Fernando) Alonso lag ook nooit goed bij de Britse pers, evenals (Michael) Schumacher. De Britse journalisten willen dat je opgroeit in Engeland. Als je in de jaren 80 iets wilde bereiken, ging je naar Engeland. De pers volgde jou dan en steunde je.”

“Opkomende journalisten verdienden dan iets bij door een coureur te volgen in bijvoorbeeld de Formula Ford”, - voegt Van de Grint eraan toe. Er wordt daardoor vroeg een band tussen de coureurs en journalisten geschept als het ware.

Voorbij het feit dat de Engelsen meerdere, ‘eigen’ talenten kunnen kiezen om aan te moedigen, is het volgens Kalff in één gegeven ook leidend waarom Max Verstappen niet zo geliefd is bij de Engelsen: “De pers zorgt voor de rivaliteit en de fans nemen het dan over”, aldus de motorsport commentator.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk