VIDEO: Zullen nieuwe reglementen F1-teams in 2023 niet dichter bij elkaar brengen?

VIDEO: Zullen nieuwe reglementen F1-teams in 2023 niet dichter bij elkaar brengen?

door Michael

Het is verre van een zekerheid dat de F1-grid in 2023 dichter bij elkaar zit, dan tijdens afgelopen seizoen. Volgens een analyse van The Race is de kans groot dat het nieuwe F1-seizoen wordt aangevangen met teams die verder van elkaar liggen qua performance.

De transitie naar een betere toekomst

De Formule 1 is al enige jaren bezig aan een transformatie. Het oude model, waar geld steeds vaker vindingrijkheid en talent aftroefde, werkt niet meer. Om een betere toekomt te verzekeren, met gelijkere kansen voor teams, is de sport een nieuwe weg ingeslagen. Enerzijds financieel, bijvoorbeeld via het budgetplafond. En ook technisch: want het moet sportiever. Maar die transitie gaat niet over een nacht ijs, zoals het onderstaande filmpje bewijst. Het per ongeluk afdwalen van je beoogde doel valt tegen als er zo een ongekende complexiteit ermee gemoeid is.

Het invoeren van nieuwe technische reglementen, zorgt er doorgaans voor dat de onderlinge verschillen groot zijn bij de aanvang van een nieuw seizoen. Naarmate teams bekender raken met de nieuwe 'formule' wordt het veld compacter en competitiever. Dat is de gedachte.

Waarom nieuwe reglementen F1-teams in 2023 niet gelijker maken

Maar het ligt complexer. Zeker als je factoren, zoals porpoising en de beperkte testmogelijkheden, evenals het budgetplafond, meeneemt. The Race legt uitgebreid uit wat erbij komt kijken in deze video over 'of de nieuwe reglementen de F1-teams in 2023 dichter bij elkaar brengen'.

Fijne stof om mee af te tellen richting de seizoensopener. Gelukkig kan het ook luchtiger, wat te denken van de vijf Ferrari's in de autocollectie van Charles Leclerc?

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk