MotoGP-ster Marc Márquez roemt beste kwaliteit Max Verstappen

MotoGP-ster Marc Márquez roemt beste kwaliteit Max Verstappen

door Michael Janiec

Max Verstappen oogst ook lof vanuit de koningsklasse der tweewielers. Zesvoudig MotoGP-wereldkampioen Marc Márquez geniet met volle teugen van de Red Bull Racing-coureur. Volgens Márquez is Verstappen een ware killer, die over een zekere kwaliteit beschikt waarmee hij zich van andere toppers onderscheidt.

Verstappen 'een killer' volgens Márquez

Menig F1-coureur is gefascineerd door de MotoGP. Beide disciplines zijn in hun recht de premier league van de motorsport. Maar als het aankomt op de ervaring - hoe je zo snel mogelijk een weg baant over het circuit - dan zijn de onderlinge verschillen groot.

MotoGP is aanzienlijk gevaarlijker en fysieker. Weinig sprake van een survival cell of halo als veiligheidsmiddelen, zoals in F1. Bovenal: het sturen gebeurt op de motor niet enkel met de armen, maar met het hele lichaam.

Het wederzijdse respect tussen de toppers van de twee sporten is ondanks die verschillen nog steeds groot. Márquez geeft aan een fan te zijn van Verstappen: "Max is ambitieus en daar hou ik van. Natuurlijk is hij getalenteerd en een killer. Je moet een killer zijn als je de beste wilt zijn”, zei de Spanjaard op het officiële YouTube-kanaal van MotoGP.

Beste kwaliteit Verstappen volgens Márquez

Als de Spanjaard gevraagd wordt wat hij de beste kwaliteit van Verstappen vindt, dan luidt het antwoord: “Hoe hij met de druk omgaat.”

"Veel coureurs zijn snel en getalenteerd, maar in de race en op het moment zelf is het moeilijk om met de druk om te gaan, en dat doet hij heel goed”, aldus Márquez.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk