‘Aan Tsunoda om volgende stap zetten in vierde seizoen F1’

‘Aan Tsunoda om volgende stap zetten in vierde seizoen F1’

door Michael Janiec

De teambaas van Visa Cash App RB, Laurent Mekies, verwacht dat Yuki Tsunoda de ‘volgende stap’ zet in zijn ontwikkeling als coureur tijdens het Formule 1-seizoen 2024.

Tsunoda, in zijn vierde jaar bij het team (voorheen bekend als AlphaTauri), heeft vooruitgang laten zien, maar moet volgens Mekies blijven groeien als coureur: "Daniel [Ricciardo] als teamgenoot hebben is fantastisch om Yuki te evalueren en te helpen groeien", zei Mekies op de podcast Beyond The Grid van F1.

Mekies prijst dynamiek rijdersduo Tsunoda en Ricciardo

"Ricciardo's ervaring en snelheid vormen een perfecte benchmark voor Yuki's ruwe talent en jeugdige energie", vervolgde de Fransman.

Mekies benadrukte dat topcoureurs zich constant verbeteren door meer inzicht te krijgen in de werking van de banden, meer snelheid te vinden end door de communicatie met hun engineers te verfijnen.

"We willen dat Yuki deze capaciteit jaar na jaar verder ontwikkelt. Hij heeft de F1-wereld elk seizoen verrast met zijn vooruitgang, maar kan hij ons blijven verrassen? Dat is de vraag die we beantwoord willen hebben in 2024."

Laurent Mekies spreekt verwachtingen uit

Hoewel Ricciardo's recente problemen bij McLaren enige zorgen baren, gelooft Mekies dat de achtvoudig GP-winnaar met een gepaste reactie komt: "De eerste paar dagen dat je met Daniel werkt, zie je de racewinnaar. De Daniel die we nu hebben, is misschien wel de beste Daniel die we ooit hebben gezien. Zijn recente uitdagingen hebben hem ironisch genoeg in de beste mindset gebracht en met hernieuwde energie."

Mekies prijst tenslotte de technische vaardigheden van Ricciardo en zijn toewijding aan het team: "Hij stuwt ons vooruit met zijn positiviteit. Een coureur als Daniel hebben in dit stadium van ons project is een game-changer."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk