Silverstone-circuit aangepast na bizarre crash Guanyu Zhou

Silverstone-circuit aangepast na bizarre crash Guanyu Zhou

door Lysanne

Na de crash van Alfa Romeo-coureur Zhou Guanyu, terug in 2022 op Silverstone tijdens de Britse Grand Prix, is door de eigenaren van het circuit besloten om tijdens de winterstop het circuit aan te passen.

Aangepast circuit rondom eerste bocht Silverstone

Tijdens de Grand Prix op Silverstone vond de grootste crash van het 2022-seizoen plaats. Mercedes-coureur George Russell raakte Alfa Romeo-coureur Zhou Guanyu aan bij het begin van de race.

Dit zorgde ervoor dat de auto van de Chinees over de kop vloog en ondersteboven van het asfalt schoof, in een rol terechtkwam en vlak voor de tribune tussen de bandenstapel en het publiek stuiterde.

Eigenaren van het Silverstone circuit besloten om na het angstaanjagende ongeluk van Guanyu het circuit aan te passen tijdens de afgelopen winterstop. Zodat dit hopelijk niet nog een keer hoeft te gebeuren.

De afwatering in eerste bocht (een grindbak 45 meter in breedte) is verwijderd en vervangen door een groter stuk asfalt. Stuart Pringle, de directeur van Silverstone vertelde het volgende over de aanpassingen van het circuit tegen Motorsport:

"We hebben deze winter veel werk verzet. Er is een groot stuk asfalt aan de voorkant in plaats van grind gekomen. Zo wordt voorkomen dat ze zich ingraven. Het was het ingraven dat daar het echte probleem was"

Stuart Pringle

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk