Adrian Newey, topontwerper Red Bull, kreeg aanbod van Mercedes

Adrian Newey, topontwerper Red Bull, kreeg aanbod van Mercedes

door Lysanne

Het Mercedes-team zou geprobeerd hebben om Adrian Newey, de topontwerper van Red Bull Racing, over te halen om te wisselen van F1-team.

Adrian Newey zeker niet overgestapt naar Mecedes

Een naaste medewerker van Mercedes-teambaas Toto Wolff zou recent geprobeerd hebben om Adrian Newey over te laten stappen van teams. Dat werd onder andere besproken met de media tijdens het raceweekend van Miami. “De heer Wolff heeft er ogenschijnlijk weinig vertrouwen in dat zijn eigen mensen de problemen met hun auto kunnen oplossen”, vertelde Red Bull-adviseur Helmut Marko in reactie op de berichten rondom Newey.

De timing is opvallend. Adrian Newey zag zijn contract bij Red Bull Racing verlengd worden enkele weken geleden. Daarmee blijft Newey, die al ruim zeventien jaar bij Red Bull zit, chief technical officer en zal hij de voortgang van het team overzien de komende jaren.

Hoewel Newey waarschijnlijk niet naar Mercedes gaat - of met pensioen - gaat zijn collega, AlphaTauri-teambaas Franz Tost, wel op pensioen. Niemand minder dan Laurent Mekies komt van Ferrari over om de taak van teambaas op zich te nemen.

Geen leegloop bij de Red Bull F1-familie, in tegendeel zelfs, verzekert Dr Marko.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk