Alleen onder deze voorwaarden mag Verstappen ook volgend jaar Formule 1 rijden

Alleen onder deze voorwaarden mag Verstappen ook volgend jaar Formule 1 rijden

door Jarlo

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen heeft een ongekend Formule 1-seizoen achter de rug in 2023. Daarbij zijn onderen andere een hele waslijst aan records gesneuveld, en hele indrukwekkende statistieken geproduceerd. Het enige nadeel? Er zal een groot prijskaartje hangen aan al het succes van de Nederlander.

Het gaat allemaal over het bekostigen van de superlicentie van Verstappen. Per gewonnen punt in het rijderskampioenschap van de Red Bull-coureur moet het team van Red Bull 2,100 dollar overmaken naar de FIA. De teller is bij Verstappen dit F1-seizoen geëindigd op 575 punten. Als we de rekensom maken, komen we op een bedrag van 1,207,500 euro uit. Hierbij komt nog een basisbedrag van 10,400 bij. Hierbij kunnen we concluderen dat de totale kosten van Verstappen’s superlicentie 1,217,900 euro zal bedragen.

Wat is een superlicentie?

Een superlicentie is een licentie die nodig is om gerechtigd te zijn om in de Formule 1 te rijden. Elke Formule 1-coureur heeft er één. De zogenaamde FIA-superlicentie is de hoogste licentie die beschikbaar is, en wordt uitgereikt door de FIA aan het begin van elk seizoen. Voor de start van elk Formule 1-seizoen moeten alle F1-teams inschrijfgeld betalen aan de FIA. Dit inschrijfgeld hangt af van een standaardbedrag van 10,400 euro, en 2,100 euro per gewonnen punt.

Superlicentie Verstappen breekt record

Met deze eerder genoemde superlicentie van Verstappen, breekt de Nederlander wederom een record. Een record echter niet zo optimaal is voor het team van Red Bull Racing. De superlicentie van Verstappen voor het Formule 1-seizoen van 2024 zal namelijk de boeken ingaan als de duurste superlicentie aller tijden. Daarmee is er nog een record gevestigd door Verstappen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk