'Dat maakt 'racemachine' Verstappen juist zo menselijk'

'Dat maakt 'racemachine' Verstappen juist zo menselijk'

door Michael Janiec

Het nagenoeg perfecte seizoen van Max Verstappen staat centraal in de laatste aflevering van In de Slipstream. Verschillende thema’s komen aan bod, waaronder de sentimentele afscheid nemen van de RB19 door de drievoudig wereldkampioen met een recordseizoen achter de rug.

Mens en machine, in het geval van Max Verstappen behoorlijk één. Met 19 overwinningen uit 22 races staat een record dat ongetwijfeld nog lang in de boeken zal blijven staan.

'Verstappen net als robot in RB19, maar ook menselijk'

Verstappen besefte in de laatste rondes van de Abu Dhabi F1 GP dat het tijd is om afscheid te nemen van de RB19, terugblikkend op dat moment bij Viaplay slaat de drievoudig wereldkampioen even dicht.

Allard Kalff volgt het fragment in de Viaplay-uitzending op met een anekdote - hoe een coureur voor zoiets, als een paar onderdelen; een auto - gevoelens ontwikkelt: “En toch krijg je er een band mee, dat kan ik ook begrijpen en vind ik mooi.”

Kees van de Grint draait het idee om - dat Verstappen als het ware in een machine verandert, zodra hij in de auto stapt: “Als hij ermee rijdt, lijkt het net een machine, een robot, maar nu zie je dat het een mens is.”

'Voetbal en hockey spannender dit weekend dan Abu Dhabi GP'

Van de Grint meent daarnaast weinig spanning te zien in de seizoensafsluiter van de Formule 1 in Abu Dhabi. Hoewel de analist van Viaplay genoot van de gevechten om de eindstand in het rijders- en constructeurskampioenschap, hetgeen wat ‘achter de schermen gebeurde’, was 'het voetbal en hockey afgelopen weekend spannender om naar te kijken’, volgens de voormalig F1 banden-expert van Bridgestone.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk