Alles dat je moet weten over de opkomende ‘F1’-film

Alles dat je moet weten over de opkomende ‘F1’-film

door Ayla Huiberts

In december 2021 werd voor het eerst bekendgemaakt dat er een film geproduceerd zou worden over de prestigieuze koningsklasse. Afgelopen vrijdag maakte Formule 1 bekend dat de film officieel uitgebracht wordt in de zomer van 2025.

De makers van ‘F1’ zijn al een lange tijd bezig met het produceren van de film. De film wordt geregisseerd door Joseph Kosinski en geproduceerd door Jerry Bruckheimer en acteur Brad Pitt, die de hoofdrol speelt.

Waar gaat de film over?

Brad Pitt speelt de rol van de voormalig gepensioneerde F1-coureur ‘Sonny Hayes’. Hayes komt uit zijn pensioen om een mentor te zijn voor ‘Joshua Pierce’.

Pitt vertelde het volgende aan Sky Sports over zijn personage en de film: “Een man die in de jaren 90 racete, die een vreselijke crash heeft, instort en verdwijnt, waarna hij in andere disciplines gaat racen.”

“Zijn vriend, gespeeld door Javier Bardem, is een teameigenaar en neemt contact met hem op. Ze zijn een team op de laatste plek, ze staan 21-22 op de grid, ze hebben nog nooit een punt gescoord. Maar ze hebben een jong fenomeen, gespeeld door Damson Idris, en ze halen me binnen als een soort weesgegroetje en vervolgens gebeuren er gekke dingen.”

Adviserende rol voor Lewis Hamilton

Dat zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton nauw betrokken is met de productie van deze nieuwe film is helemaal niet zo gek. De Mercedes-coureur is een groot filmliefhebber en heeft zelfs zijn eigen productiemaatschappij genaamd ‘Dawn Apollo Films’.

Met behulp van de waardevolle inzichten van Hamilton heeft hij onder andere meegewerkt aan het vinden van de juiste acteurs.

De 39-jarige laat weten dat hij uitkijkt naar het delen van de film met de rest van de wereld, maar hij geeft toe dat hij ook nerveus is: “Er zijn natuurlijk zenuwen, want het is iets waar we al zo lang aan werken en we willen dat iedereen het geweldig vindt en echt het gevoel heeft dat we de essentie van deze sport weergeven.”

Productie van de film

Het is de oplettende kijker misschien al opgevallen, maar de productie van de film heeft deels plaatsgevonden tijdens een echt Grand Prix-weekend. In 2023 was een groot deel van de filmploeg aanwezig tijdens de GP van Groot-Brittannië in Silverstone. Daarbij hadden ze een eigen garage met onderdelen voor de auto's die in de film te zien zijn.

Pitt reed een aantal rondes in een aangepaste Formule 2-wagen die eruitzag als een F1-bolide. In de film rijdt hij voor het fictieve team van ‘APXGP’ en tijdens de draaidag verschenen de auto’s naast die van de andere coureurs op de grid.

De aangepaste F2-auto’s worden geproduceerd door Mercedes en bandenfabrikant Pirelli is ook betrokken bij het proces. De naam van de leverancier is duidelijk op het goud met zwarte voorvleugel te zien, maar ook op de racepakken van Pitt en Idris.

Niet alleen werd er gefilmd tijdens een Formule 1-weekend, maar ook tijdens de 24 uur van Daytona in 2024.

Hans Zimmer zal meewerken aan de muziek voor de film.

Releasedatum

Naar verwachting kunnen we de film vanaf 25 juni 2025 in de bioscoop bekijken. Noord-Amerika zal nog twee dagen langer moeten wachten, maar op de 27e is ‘F1’ wereldwijd in alle IMAX-bioscopen te zien.

Op een latere datum zal de film ook beschikbaar zijn op Apple TV+.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk