‘Alonso moeilijkste teamgenoot’ - Felipe Massa

‘Alonso moeilijkste teamgenoot’ - Felipe Massa

door Michael

Voormalig F1-coureur en ‘bijna wereldkampioen’ Felipe Massa haalt bijzondere herinneringen op aan zijn samenwerking met tweevoudig F1-wereldkampioen Fernando Alonso. Een uitzonderlijk talent, die Spanjaard - een talent, waarvan de teamgenoten het dikwijls moesten ontzien. De Braziliaan noemt Alonso zelfs zijn moeilijkste F1-teamgenoot ooit.

Alonso volgens Massa moeilijkste teamgenoot

Voor iemand die ook de geschiedenisboeken in gaat als de dienstbare nummer twee is Felipe Massa nog wel één van de mannen die het geregeld knap deed. Zelfs iets beter dan de andere Braziliaan, Rubens Barrichello. Beide waren goed voor elf overwinningen in F1, maar Massa miste op een haar na de wereldtitel in 2008.

Waar de ene zich moest meten met niemand minder dan Michael Schumacher als teamgenoot, kreeg Massa Alonso naast zich bij Ferrari. De tweevoudig wereldkampioen bleek, zoals de Britten zeggen, een ‘tough cookie’.

Velen herinneren nog de pijnlijke radio-oproep aan de Braziliaan om Alonso voor te laten: ‘Fernando is faster than you’.

"Allereerst was hij een geweldige coureur. Daar kun je niets over zeggen," vertelde Massa over Alonso aan het Poolse medium Swiatwyscigow.

'Splitste team doormidden'

"Maar het was vrij moeilijk om samen te werken binnen het team, weet je. Eigenlijk splitste het team in het midden.”

Felipe Massa over samenwerken met Fernando Alonso

"En uiteindelijk was het niet goed voor het resultaat van het team. Ik voelde me niet sterk genoeg om het team naar mij te laten luisteren. Dat was best moeilijk. Maar er werd ook wat geleerd", klinkt het. Massa concludeert dat hij Alonso zijn moeilijkste teamgenoot was in de Formule 1.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk